fbpx Aflytning af telefoner: Hvordan man beskytter sig mod digital snige lytning | Safe Gå til hovedindhold
Tilbage til oversigt

Aflytning af telefoner: Hvordan man beskytter sig mod digital snige lytning

Udgivet:

At leve i en digital tidsalder betyder, at vores private information er mere udsat end nogensinde før. Det er blevet nemmere at foretage aflytning af telefoner, især med moderne smartphones som iPhones og Android-enheder. I denne artikel vil vi diskutere, hvordan aflytning af telefoner sker, tegn på aflytning af din mobil, og hvad du kan gøre for at beskytte dig mod det.

En mand der aflytter telefoner

Aflytning af iPhone og Android

Aflytning af iPhone eller Android enheder kan ske gennem en række metoder, fra fysisk manipulering af enheden til cyberspionage. Skadelig software, også kendt som spyware, kan installeres på din telefon uden din viden, hvilket gør det muligt for angribere at få adgang til dine opkald, beskeder, e-mails og meget mere.

Mistænker du, at din telefon bliver aflyttet? Få hjælp fra Safe 

Hos Safe vil vi gerne have den bedste IT-support, og det kræver vi hele tiden er opdateret på, de aktuelle trusler. Har du mistanke om, at du bliver aflyttet, kan derfor få rådgivning fra Safe - Helt kvit og frit. Det eneste du skal gøre, er at beskrive de symptomer du oplever, og så modtager du rådgivning hurtigst muligt. Du kan få hjælp her, eller ringe på 80 83 04 54

 

Tjek om din telefon bliver aflyttet

Der er flere tegn, du kan se efter, hvis du mistænker, at din telefon bliver aflyttet så som

  • Uventede batteridræn
  • Telefonen bliver varm selv når den ikke bruges,
  • Mærkelig baggrundsstøj under opkald,
  • Din telefon opfører sig mærkeligt uden nogen åbenlys årsag.

For at lære mere om dette, kan du læse vores blogindlæg "Er jeg blevet hacket?".

Bliver min telefon aflyttet?

Hvis du konstant oplever disse symptomer, kan du begynde at spørge dig selv: "Bliver min telefon aflyttet?" Det er et gyldigt spørgsmål at stille, da cyberspionage er blevet mere fremherskende i vores samfund. At beskytte din telefon mod aflytning bør være en prioritet for at beskytte din privatliv.

Se om dine apps har adgangs til din mikrofon på iPhone 

Apps med adgang til mikrofonen kan potentielt aflytte din telefon. Med introduktionen af iOS 14 eller nyere versioner, kan brugere nemt identificere, når en app bruger mikrofonen, da en orange prik vises på statuslinjen. Dette giver en ekstra sikkerhedsforanstaltning, så du er opmærksom på, hvilke apps der aktuelt har adgang til din mikrofon

Sikkerhed mod aflytning

Et vigtigt skridt i at sikre din telefon mod aflytning er at installere et pålideligt sikkerhedsprogram. Et eksempel kunne være Safe BASIS. Denne app kan hjælpe med at beskytte din telefon mod forskellige former for trusler, herunder spyware og andre former for malware.

Har du mistanke om, at din telefon bliver aflyttet er det vigtigt, at du reagere med det samme, da det kan have store konsekvenser 

Tjek om din telefon bliver aflyttet

Det er vigtigt at være proaktiv og tjekke om din telefon bliver aflyttet. Hvis du oplever nogen form for chikane, som for eksempel konstante forstyrrelser eller uønskede opkald, skal du ikke tøve med at søge professionel hjælp.

Husk, at forebyggelse er det bedste forsvar mod aflytning af telefoner. Ved at være opmærksom på tegnene og tage passende skridt, kan du sikre, at din private information forbliver sikker.

Virus på telefonen - Hvad gør jeg?

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

Har jeg virus på mobilen?
Er du bekymret for, om du har virus på mobilen? Det er muligt, at du gør, hvis din telefon viser uventet adfærd, såsom nedsat ydeevne, uønskede pop-up-reklamer, eller hvis batteriet drænes hurtigere end normalt.
Virusser på mobiltelefoner kan være lige så skadelige som dem, der inficerer computere.

Læs indlæg

10 sikkerhedsråd til en sikker 2024

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

I 2024 står vi over for en stadig mere kompleks og udfordrende digitalt landskab, hvor nye teknologier, smarte enheder og avancerede cybertrusler bliver en integreret del af vores daglige liv. I denne blog vil vi dykke ned i de 10 vigtigste sikkerhedsråd, der er designet til at beskytte din digitale tilstedeværelse.

Læs indlæg

Hacket på Messenger - Din guide til, at genvinde kontrollen

Indlæg af: Gabriel Back

Er dit Messenger blevet hacket? Det kan være en skræmmende oplevelse, men fortvivl ikke. Denne guide er skræddersyet til at hjælpe dig med at navigere gennem processen og genvinde kontrollen over din Messenger-konto.

Læs indlæg

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen