fbpx Hvordan Google Authenticator holder dine data sikker, og hvordan du bruger det | Safe Gå til hovedindhold
Tilbage til oversigt

Hvordan Google Authenticator holder dine data sikker, og hvordan du bruger det

Udgivet:

Google Authenticator er en essentiel del af din digitale sikkerhed. Men hvad er det præcis, og hvordan kan det hjælpe dig med at beskytte dine online konti? I denne guide vil vi dykke ned i, hvad Google Authenticator er, og hvordan du kan bruge det til at sikre dine digitale aktiver.

Et rum fyldt med nøgler

Hvad er Google Authenticator, og hvorfor er det vigtigt?

Google Authenticator er en godkendelsesapp, der tilbyder totrinsgodkendelse (2FA) for at sikre dine online konti. Når du logger ind på en konto, der er beskyttet med totrinsgodkendelse, skal du indtaste en kode, som appen genererer, ud over dit brugernavn og din adgangskode. Dette ekstra lag af sikkerhed gør det sværere for hackere at få adgang til dine konti, selv hvis de har din adgangskode.

Hvordan fungerer Google Authenticator?

Google Authenticator er mere end bare en app; det er en livredder, når det kommer til din digitale sikkerhed. Appen genererer en sekscifret kode hvert 30. sekund. Denne kode bruges sammen med dit brugernavn og din adgangskode, når du logger ind på en konto. Fordi koden konstant ændres, er det svært for en hacker at bruge den, selv hvis de får fat i den.

Hvordan bruger jeg Google Authenticator?

Google Authenticator er en simpel, men kraftfuld app, der kan hjælpe med at sikre dine online konti. Her er en detaljeret guide til, hvordan du bruger appen:

 • Download og installer appen:
  Først skal du downloade og installere Google Authenticator-appen. Den er tilgængelig gratis i både Google Play Store og Apple App Store.
 • Tilføj en konto:
  For at tilføje en konto til Google Authenticator skal du:
  Åbn appen på din smartphone. 
  Tryk på '+' knappen for at tilføje en ny konto.
  Du vil have to muligheder: "Scan en stregkode" eller "Indtast en nøgle".
  Hvis du vælger "Scan en stregkode", skal du bruge kameraet på din telefon til at scanne QR-koden, der vises på skærmen på den tjeneste, du ønsker at tilføje.
  Hvis du vælger "Indtast en nøgle", skal du indtaste den nøgle, som tjenesten giver dig, samt navnet på kontoen og vælge den type konto.
 • Brug appen:
  Når du har tilføjet en konto, vil Google Authenticator begynde at generere koder for den konto. Hver kode er kun gyldig i en kort periode (normalt 30 sekunder). Når tiden løber ud, genererer appen automatisk en ny kode.
 • Log ind på din konto:
  Når du logger ind på en konto, der er beskyttet med totrinsgodkendelse, skal du indtaste både din adgangskode og den kode, der genereres af Google Authenticator. Indtast koden i det felt, der er markeret "Google Authenticator kode" (eller lignende) på login-siden.
 • Administrer dine konti:
  Du kan tilføje så mange konti til Google Authenticator, som du ønsker. For at administrere dine konti (f.eks. fjerne en konto eller ændre indstillinger), skal du åbne appen og følge instruktionerne.

Ved at følge disse trin kan du bruge Google Authenticator til at tilføje et ekstra lag af sikkerhed til dine online konti og beskytte dine digitale aktiver.

Hvordan kan Google Authenticator beskytte mine digitale aktiver?

Hvis dine data bliver lækket, kan hackere få adgang til dine brugernavne og adgangskoder. Men med totrinsgodkendelse, selv hvis en hacker har din adgangskode, vil de stadig have brug for den anden "faktor" - i dette tilfælde, den unikke kode genereret af Google Authenticator - for at få adgang til din konto. Dette gør det meget sværere for hackere at bryde ind i dine konti, selv i tilfælde af et datalæk.

Hvis du er bekymret for, at dine data er blevet lækket, har vi en dedikeret side, hvor du kan tjekke, om din data er blevet lækket. Det er en hurtig og nem måde at sikre, at dine oplysninger stadig er sikre.

For mere information om, hvordan du kan beskytte dine digitale aktiver, kan du besøge vores sikkerhedspakker. Her finder du en række løsninger, der kan hjælpe dig med at sikre dine digitale aktiver. Du kan også læse vores blogindlæg om hvordan man gemmer adgangskoder på en sikker måde, og hvordan man krypterer data for at beskytte dem mod uautoriseret adgang.

Hvordan kan Safe hjælpe mig med at beskytte mine data?

Hos Safe er vi dedikerede til at hjælpe dig med at beskytte dine digitale aktiver. Vi tilbyder en række sikkerhedspakker designet til at hjælpe dig med at sikre dine data og navigere sikkert gennem den digitale verden. Vi har også en række ressourcer tilgængelige på vores hjemmeside, herunder blogindlæg som  hvad man skal gøre i tilfælde af identitetstyveri.

Totrinsgodkendelse er et kraftfuldt værktøj i din sikkerhedsarsenalog kan være en ægte livredder i tilfælde af et datalæk. Ved at tilføje dette ekstra lag af sikkerhed kan du gøre det betydeligt sværere for hackere at få adgang til dine konti, selv hvis de har din adgangskode.

Men husk, at selvom totrinsgodkendelse er en effektiv sikkerhedsforanstaltning, er det kun en del af løsningen. At holde dine digitale aktiver sikre kræver en omfattende tilgang, der omfatter stærke adgangskoder, regelmæssige opdateringer af software og hardware, og en bevidsthed om de seneste trusler og svindel. Samt en god sikkerhedspakke, der gør det sværere, for hackere, at få fat på dine data 

Hos Safe er vi her for at hjælpe dig med at navigere i denne komplekse verden og sikre, at du kan bruge internettet sikkert og trygt.

 

Husk, at selvom Google Authenticator er et effektivt værktøj, er det kun en del af løsningen. At holde dine digitale aktiver sikre kræver en omfattende tilgang, der omfatter stærke adgangskoder, regelmæssige opdateringer af software og hardware, og en bevidsthed om de seneste trusler og svindel. Hos Safe er vi her for at hjælpe dig med at navigere i denne komplekse verden og sikre, at du kan bruge internettet sikkert og trygt.

Virus på telefonen - Hvad gør jeg?

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

Har jeg virus på mobilen?
Er du bekymret for, om du har virus på mobilen? Det er muligt, at du gør, hvis din telefon viser uventet adfærd, såsom nedsat ydeevne, uønskede pop-up-reklamer, eller hvis batteriet drænes hurtigere end normalt.
Virusser på mobiltelefoner kan være lige så skadelige som dem, der inficerer computere.

Læs indlæg

10 sikkerhedsråd til en sikker 2024

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

I 2024 står vi over for en stadig mere kompleks og udfordrende digitalt landskab, hvor nye teknologier, smarte enheder og avancerede cybertrusler bliver en integreret del af vores daglige liv. I denne blog vil vi dykke ned i de 10 vigtigste sikkerhedsråd, der er designet til at beskytte din digitale tilstedeværelse.

Læs indlæg

Hacket på Messenger - Din guide til, at genvinde kontrollen

Indlæg af: Gabriel Back

Er dit Messenger blevet hacket? Det kan være en skræmmende oplevelse, men fortvivl ikke. Denne guide er skræddersyet til at hjælpe dig med at navigere gennem processen og genvinde kontrollen over din Messenger-konto.

Læs indlæg

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen