fbpx Internet of Things: En Verden Af Forbundne Enheder | Safe Gå til hovedindhold
Tilbage til oversigt

Internet of Things: En Verden Af Forbundne Enheder

Udgivet:

Det er ingen overdrivelse at sige, at teknologien har revolutioneret vores verden, og en af de mest fascinerende og hurtigt voksende områder inden for teknologi er "Internet of Things" eller "IoT".

Ting der er forbundet med internet

Hvad er internet of things

Internet of Things, ofte forkortet til IoT, er et begreb, der bruges til at beskrive netværk af fysiske enheder - fra hverdags husholdningsgenstande som køleskabe og termostater til industrielle maskiner - der er forbundet til internettet, indsamler og udveksler data.

 

Eksempler på IoT-enheder

Her er nogle eksempler på, hvordan IoT bruges i hverdagen:

  1. Smart hjem: Termostater, lys, sikkerhedskameraer, låse, og endda køleskabe kan nu forbindes til internettet og styres fra din smartphone.
  2. Bærbare teknologier: Fitness trackere, smarture og endda smart tøj er eksempler på IoT-enheder, der indsamler data om din sundhed og fitness.
  3. Smart byer: Fra trafiklys og overvågningskameraer til vand- og strømnettet, bruger mange byer nu IoT til at optimere infrastrukturen.

 

Historien om IoT

Begrebet "Internet of Things" blev først foreslået af den britiske teknolog Kevin Ashton i 1999, men det er først i det sidste årti, at teknologien har gjort det muligt for IoT at blive en realitet. I dag skønnes det, at der er milliarder af IoT-enheder verden over, og antallet vokser hurtigt.

 

Sikkerhedsrisici ved IoT

Selvom IoT bringer utallige fordele, er det også vigtigt at være opmærksom på de potentielle sikkerhedsrisici. Fordi disse enheder er forbundet til internettet, kan de potentielt blive mål for hackere.

Her er nogle af de sikkerhedsrisici, der er forbundet med IoT:

  1. Uautoriseret adgang: Hackere kan forsøge at få adgang til dine IoT-enheder for at stjæle personlige oplysninger eller manipulere enhedens funktioner.
  2. Dataoverførsel: De data, der sendes mellem din enhed og skyen, kan potentielt blive aflyttet af ondsindede aktører.
  3. Softwareopdateringer: Mange IoT-enheder mangler regelmæssige softwareopdateringer, hvilket kan gøre dem sårbare over for kendte sikkerhedshuller.

 

Hvordan kan jeg holde mig beskyttet?

For at beskytte dine IoT-enheder er det vigtigt at sikre, at de er opdaterede med de seneste sikkerhedsopdateringer, at du anvender stærke og unikke passwords, og at du er opmærksom på, hvilke data dine enheder indsamler og deler.

IoT er en fascinerende og hurtigt voksende del af vores digitale verden. Ved at forstå, hvad IoT er, hvordan det fungerer og de potentielle risici, kan vi bedre navigere i denne tilsluttede verden og udnytte fordelene, mens vi samtidig beskytter vores digitale sikkerhed.

Hold øje med vores kommende blogindlæg, hvor vi dykker endnu dybere ned i de specifikke aspekter af IoT og digital sikkerhed.
Vi er her for at hjælpe dig med at forblive sikker i den digitale verden. Har du spørgsmål om IoT eller andre aspekter af digital sikkerhed, så tøv ikke med at kontakte os på +45 80 83 04 54, eller [email protected]. Du kan også klikke her, og komme i kontakt med en sikkerhedskonsulent

Virus på telefonen - Hvad gør jeg?

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

Har jeg virus på mobilen?
Er du bekymret for, om du har virus på mobilen? Det er muligt, at du gør, hvis din telefon viser uventet adfærd, såsom nedsat ydeevne, uønskede pop-up-reklamer, eller hvis batteriet drænes hurtigere end normalt.
Virusser på mobiltelefoner kan være lige så skadelige som dem, der inficerer computere.

Læs indlæg

10 sikkerhedsråd til en sikker 2024

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

I 2024 står vi over for en stadig mere kompleks og udfordrende digitalt landskab, hvor nye teknologier, smarte enheder og avancerede cybertrusler bliver en integreret del af vores daglige liv. I denne blog vil vi dykke ned i de 10 vigtigste sikkerhedsråd, der er designet til at beskytte din digitale tilstedeværelse.

Læs indlæg

Hacket på Messenger - Din guide til, at genvinde kontrollen

Indlæg af: Gabriel Back

Er dit Messenger blevet hacket? Det kan være en skræmmende oplevelse, men fortvivl ikke. Denne guide er skræddersyet til at hjælpe dig med at navigere gennem processen og genvinde kontrollen over din Messenger-konto.

Læs indlæg

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen