fbpx My AI på Snapchat - Eksperternes værste frygt | Safe Gå til hovedindhold
Tilbage til oversigt

My AI på Snapchat - Eksperternes værste frygt

Udgivet:

Snapchat har introduceret en ny feature ved navn My AI. Det er en kunstig intelligens-funktion, der har til formål at personaliserer brugerens oplevelse ved at lære brugerens adfærd at kende.

En lille dreng der bruger Snapchat

My AI og dens kritik

Selvom formålet med My AI er, at skabe en bedre oplevelse for deres brugere, har den stadig modtaget meget kritik. 

Detaljeret råd om selvskade 

Chatbotten har skabt bekymring, da den kan give børn detaljerede råd om selvskade. Dette har udløst kritik fra Red Barnet, der mener, at denne udvikling er skadelig for børn og unge, som er de primære brugere af Snapchat.

I en test udført af Christian Skettrup, digital efterforsker og analytiker hos Njord Law Firm, blev det demonstreret, hvordan chatbotten kan give detaljerede råd om selvskade. Skettrup oprettede en profil på Snapchat, hvor han udgav sig for at være et mindreårigt barn og begyndte at chatte med MY AI-robotten.

Snapchat har svaret på kritikken ved at sige, at de tager deres ansvar for at designe produkter og oplevelser, der prioriterer sikkerhed og alders egnethed alvorligt. De påpeger, at Snapchat-brugere skal være mindst 13 år, og at MY AI vil bekræfte dette i sine svar. De har også programmeret MY AI til at overholde deres fællesskabs retningslinjer og tilbyde ressourcer fra betroede ekspertorganisationer, når den bliver stillet et spørgsmål om mental sundhed.

Privatliv og dataindsamling 

Derudover er der også betydelig kritik relateret til personlig sikkerhed og privatlivet. Kritikken kommer fra brugere og eksperter, der bekymrer sig om personlig sikkerhed og privatliv. Ved at analysere brugerens adfærd og interesser kan My AI ende med at indsamle en stor mængde data om brugeren, hvilket kan være en trussel mod brugerens privatliv. Der er en klar bekymring for, at dataene kan falde i de forkerte hænder eller blive brugt på uetiske metoder. Læs mere om dette emne på vores blog.

Konsekvenser for børn

Psykolog hos Red Barnet, Per Frederiksen, frygter, at denne AI-robot vil være skadelig for dens brugere. Han udtaler, at det er forfærdeligt, at en robot direkte opfordrer et barn til at skade sig selv.

Børn og unge er en stor brugergruppe på Snapchat, og de kan have svært ved at forstå konsekvenserne af deres online adfærd. De kan komme til at dele mere information, end de har tænkt sig, hvilket kan gøre dem sårbare over for online mobning, chikane og udnyttelse. For at imødekomme dette, tilbyder vi forskellige sikkerhedspakker til beskyttelse af personlige data.

Sådan fjerner du My AI

Hvis du har bekymringer omkring My AI, er du måske interesseret i at vide, hvordan man fjerner My AI på Snapchat?. Svaret er ikke helt simpelt. For at fjerne My AI fra din chatliste, skal du først være medlem af Snapchat+, hvilket koster 249 kroner om året.

Hvis du er medlem af Snapchat+, kan du følge disse trin:

  • Åbn Snapchat
  • Stryg til højre fra kameraets skærm for at komme til chat-skærmen
  • Tryk og hold nede på "Min AI"
  • Vælg "chat-indstillinger"
  • Tryk på "Fjern fra chat-feed"

 

Hvis du har yderligere spørgsmål eller problemer, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice. Vi er her for at hjælpe og beskytte dit online privatliv.

I denne digitale tidsalder er det altafgørende at være opmærksom på, hvordan vi navigerer online og hvordan vores data bliver brugt. Mens My AI kan tilbyde en mere personaliseret oplevelse, er det vigtigt at huske på, at vores online sikkerhed og privatliv skal være vores højeste prioritet.

Virus på telefonen - Hvad gør jeg?

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

Har jeg virus på mobilen?
Er du bekymret for, om du har virus på mobilen? Det er muligt, at du gør, hvis din telefon viser uventet adfærd, såsom nedsat ydeevne, uønskede pop-up-reklamer, eller hvis batteriet drænes hurtigere end normalt.
Virusser på mobiltelefoner kan være lige så skadelige som dem, der inficerer computere.

Læs indlæg

Min Facebook er blevet hacket - Hvad skal jeg gøre?

Indlæg af: Oscar Hedeby Iversen

"Min Facebook er blevet hacket." Det er en sætning, der kan sende kuldegysninger ned ad ryggen på enhver bruger. Det er en skræmmende oplevelse at finde ud af, at din Facebook er blevet overtaget, at du er blevet hacket på Messenger, og at dine private oplysninger nu er i andres hænder. Det er vigtigt at handle hurtigt for at minimere skaden.

Læs indlæg

Hvad betyder ‘iPhone ikke tilgængelig’, og hvordan fikser man det?

Indlæg af: Oscar Hedeby Iversen

Når du ser en besked på din iPhone, der siger 'iPhone ikke tilgængelig', kan det være ret forvirrende. Denne besked kan skyldes forskellige faktorer, herunder problemer med netværksforbindelsen, softwarefejl, eller endda hardwareproblemer. Det er vigtigt at tage skridt til at løse problemet, da det kan forhindre dig i at foretage opkald eller modtage vigtige meddelelser.

Læs indlæg

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen