fbpx MidID og QR kode - Hvordan det fungerer | Safe Gå til hovedindhold
Tilbage til oversigt

MidID og QR kode - Hvordan det fungerer

Udgivet:

I en digital tidsalder, hvor online svindel og cyberkriminalitet er en konstant trussel, er det vigtigt at have sikre metoder til at beskytte vores personlige oplysninger. En af disse metoder er brugen af QR-koder i MitID. Men hvorfor er det bedre at bruge QR-koder, og hvad er sikkerheden bag dem? Lad os dykke ned i det.

En QR-kode

Hvad er en QR-kode?

En QR-kode (Quick Response-kode) er en type stregkode, der kan læses hurtigt af en mobiltelefon. De er brugt til at tage information om et objekt eller en tjeneste fra en transaktionel til en digital platform.

MitID QR-kode på Mobil

I en verden, hvor digital sikkerhed er af største betydning, er MitID's brug af QR-koder en vigtig del af beskyttelsen af dine personlige oplysninger. Når du bruger MitID på din mobil, er QR-koden en del af en to-faktor-autentificeringsproces, der sikrer, at kun du kan få adgang til dine oplysninger. Du bekræfter din identitet ved at scanne en QR-kode med din MitID-app, hvilket kræver både noget du har (din smartphone) og noget du ved (din MitID-kode). Dette gør det meget sværere for uautoriserede personer at få adgang til dine oplysninger, da de ville have brug for både din fysiske enhed og din personlige kode. Husk, at selvom QR-koder er meget sikre, er det stadig vigtigt at være opmærksom på potentielle trusler og beskytte dig selv mod svindel.

Hvordan scanner jeg en QR-kode på MitID 

For at scanne en QR-kode, er det nødvendigt at anvende din MitID app.

Hvis du benytter en computer og skal godkende med MitID appen, skal du først logge ind på den ønskede side på computeren - det kunne være borger.dk eller din netbank.

  • Indtast dit MitID bruger-ID og tryk på Fortsæt.
  • Dernæst skal du åbne din MitID app på din telefon og indtaste din PIN-kode (eller anvende ansigtsgenkendelse eller fingeraftryk, hvis du har sat det op).
  • QR-koden vil nu blive vist på din computerskærm.
  • For at scanne QR-koden, skal du placere din MitID app foran computerskærmen, med telefonens skærm vendt mod dig selv, således at MitID appen kan bruge dit telefons kamera til at scanne QR-koden.

Sikkerheden bag QR-koder

QR-koder i MitID er en del af en to-faktor-autentificeringsproces, der sikrer, at det kun er dig, der kan tilgå dine personlige oplysninger. Når du scanner en QR-kode med din MitID-app, bekræfter du din identitet ved at bruge noget, du har (din smartphone) og noget, du ved (din MitID-kode). Dette gør det meget sværere for uautoriserede personer at få adgang til dine oplysninger, da de ville have brug for både din fysiske enhed og din personlige kode.

Hvorfor er det bedre at bruge QR-koder?

Brugen af QR-koder i MitID har flere fordele. For det første er det en hurtig og nem måde at bekræfte din identitet på. Du skal blot åbne din MitID-app og scanne koden. For det andet er det en meget sikker metode. Da QR-koder er unikke og kun kan bruges én gang, er risikoen for svindel meget lav. Endelig er QR-koder meget alsidige. De kan bruges på mange forskellige platforme, herunder online bank, offentlige tjenester og mange andre steder, hvor du har brug for at bekræfte din identitet.

Beskyt dig selv mod svindel

Selvom QR-koder er meget sikre, er det stadig vigtigt at være opmærksom på potentielle trusler. Internetsvindel er et voksende problem, og det er vigtigt at kende de mest almindelige metoder, svindlere bruger, for at kunne beskytte dig selv. Husk altid at opdatere dit operativsystem og dine apps, undgå mistænkelige links, brug stærke, unikke passwords, og hold øje med dit kreditkort for mistænkelige transaktioner.

Hos Safe tilbyder vi en række sikkerhedspakker, der kan hjælpe dig med at beskytte dig selv mod svindel. Vores pakker inkluderer alt fra antivirus og firewall til online backup og hjælp til genoprettelse af computere.

QR-koder i MitID er en effektiv og sikker måde at beskytte dine personlige oplysninger på. De er hurtige, nemme at bruge og meget sikre. Men husk altid at være opmærksom på potentielle trusler og beskytte dig selv mod svindel. Med de rette værktøjer og viden kan du navigere i den digitale verden med ro i sindet.

Virus på telefonen - Hvad gør jeg?

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

Har jeg virus på mobilen?
Er du bekymret for, om du har virus på mobilen? Det er muligt, at du gør, hvis din telefon viser uventet adfærd, såsom nedsat ydeevne, uønskede pop-up-reklamer, eller hvis batteriet drænes hurtigere end normalt.
Virusser på mobiltelefoner kan være lige så skadelige som dem, der inficerer computere.

Læs indlæg

Min Facebook er blevet hacket - Hvad skal jeg gøre?

Indlæg af: Oscar Hedeby Iversen

"Min Facebook er blevet hacket." Det er en sætning, der kan sende kuldegysninger ned ad ryggen på enhver bruger. Det er en skræmmende oplevelse at finde ud af, at din Facebook er blevet overtaget, at du er blevet hacket på Messenger, og at dine private oplysninger nu er i andres hænder. Det er vigtigt at handle hurtigt for at minimere skaden.

Læs indlæg

Hvad betyder ‘iPhone ikke tilgængelig’, og hvordan fikser man det?

Indlæg af: Oscar Hedeby Iversen

Når du ser en besked på din iPhone, der siger 'iPhone ikke tilgængelig', kan det være ret forvirrende. Denne besked kan skyldes forskellige faktorer, herunder problemer med netværksforbindelsen, softwarefejl, eller endda hardwareproblemer. Det er vigtigt at tage skridt til at løse problemet, da det kan forhindre dig i at foretage opkald eller modtage vigtige meddelelser.

Læs indlæg

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen