fbpx Svindel rettet mod børn. 5 ting du skal være opmærksom på | Safe Gå til hovedindhold
Tilbage til oversigt

Svindel rettet mod børn. 5 ting du skal være opmærksom på

Udgivet:

Det er almindeligt kendt, at børn i stigende grad bruger internettet og digitale enheder. De spiller, socialiserer og handler online - ofte mere end deres forældre. Desværre er svindlere også opmærksomme på dette og udnytter børns manglende skepsis.
Det er vigtigt at være opmærksom på dine børns onlineaktiviteter. Der er især 5 digitale fælder, som svindlere bruger til at snyde børn for at få penge eller sprede spam. Ved at kende disse fælder og tale med dine børn om dem, kan I bedre undgå at falde i dem.

Et barn som sidder med en computer

Falske profiler på sociale medier

Pas på falske profiler på sociale medier. Svindlere forsøger ofte at snyde børn ved at oprette falske profiler. De bruger billeder af personer, som dit barn kender eller er venner med. Vi er alle hurtige til at acceptere en venneanmodning, når det kommer fra en person vi kender. Lær mere om, hvordan du spotter en falsk Facebook-profil her.

Falske konkurrencer

Falske konkurrencer er en udbredt metode, svindlere bruger til at snyde børn. Disse falske konkurrencer annonceres ofte på sociale medier, hvor svindlere forsøger at lokke børn med præmier som billetter til forlystelsesparker eller gavekort til legetøjsbutikker. Lær mere om svindel på internettet her.

Svindel gennem falske webshops

Både voksne og børn kan blive lokket ind på falske webshops og snydt for penge. Det er vigtigt at lære dine børn at skelne mellem ægte og falske webshops.

Handel med våben og udstyr i online spil

Børn og unge, der spiller spil som CS:GO, Fifa eller Fortnite, bliver ofte tilbudt at købe 'skins' til deres karakterer. Det kan være fristende for børn at få adgang til specielle våben eller andet i et spil, da det kan give status blandt vennerne.

Muldyrsfælden

I "muldyr"-sager bliver børn udnyttet til at være mellemmænd, når der overføres penge mellem kriminelle. Svindleren bruger emotionelle situationer eller beder om hjælp gennem et opslag på sociale medier for at lokke børn til at handle.

Hvad du kan gøre, for at beskytte dine børn

I den digitale tidsalder er det vigtigere end nogensinde at beskytte vores børn mod potentielle trusler og svindel på internettet. Safe tilbyder en række løsninger, der kan hjælpe dig med at sikre dine børns online sikkerhed.

Safe's sikkerhedspakker er designet til at give omfattende beskyttelse mod en bred vifte af online trusler. Disse pakker inkluderer antivirus- og anti-malware-programmer, der kan identificere og blokere skadelig software, før den kan skade din computer eller stjæle dine personlige oplysninger.

Forældrekontrol

Forældrekontrol er et væsentligt element i Safe's sikkerhedsløsninger. Med forældrekontrol kan du overvåge og styre dine børns onlineaktiviteter. Du kan indstille tidsbegrænsninger for internetbrug, blokere adgang til upassende indhold og overvåge dine børns online adfærd.

Forældrekontrol giver dig også mulighed for at se, hvilke websteder dine børn besøger, og hvilke apps og spil de bruger. Du kan endda indstille aldersbaserede restriktioner for at sikre, at dine børn kun har adgang til passende indhold.

Ved at bruge Safe's sikkerhedspakker og forældrekontrol kan du skabe et sikkert online miljø for dine børn. Du kan beskytte dem mod svindel, overvåge deres online aktiviteter og sikre, at de har en positiv og sikker online oplevelse. Besøg vores kundeservice for at lære mere om, hvordan du kan beskytte din familie mod online trusler.

Konsekvenser ved svindel mod børn

Der kan være alvorlige konsekvenser ved svindel rettet mod børn. Børn har ofte adgang til deres forældres betalingskort, som de bruger til at shoppe online eller opgradere i et spil. Hvis børn ved en fejl deler disse personlige oplysninger med svindlere, kan det resultere i tab af store pengebeløb.

Det er derfor vigtigt, at forældre er opmærksomme på de digitale fælder og informerer deres børn om dem. Det er også vigtigt at holde øje med børnenes online aktivitet for at forhindre digital svindel. 

Virus på telefonen - Hvad gør jeg?

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

Har jeg virus på mobilen?
Er du bekymret for, om du har virus på mobilen? Det er muligt, at du gør, hvis din telefon viser uventet adfærd, såsom nedsat ydeevne, uønskede pop-up-reklamer, eller hvis batteriet drænes hurtigere end normalt.
Virusser på mobiltelefoner kan være lige så skadelige som dem, der inficerer computere.

Læs indlæg

10 sikkerhedsråd til en sikker 2024

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

I 2024 står vi over for en stadig mere kompleks og udfordrende digitalt landskab, hvor nye teknologier, smarte enheder og avancerede cybertrusler bliver en integreret del af vores daglige liv. I denne blog vil vi dykke ned i de 10 vigtigste sikkerhedsråd, der er designet til at beskytte din digitale tilstedeværelse.

Læs indlæg

Hacket på Messenger - Din guide til, at genvinde kontrollen

Indlæg af: Gabriel Back

Er dit Messenger blevet hacket? Det kan være en skræmmende oplevelse, men fortvivl ikke. Denne guide er skræddersyet til at hjælpe dig med at navigere gennem processen og genvinde kontrollen over din Messenger-konto.

Læs indlæg

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen