fbpx Hvad er Adware? | Safe Gå til hovedindhold

Hvad er Adware?

Adware er et program, der sender reklamer til dig. Adware arbejder sammen med spyware, som er installeret på din computer, mobil eller tablet. Spyware er et program, som indsamler informationer om dig. Adware sender derefter pop-up vinduer med reklamer eller banner, hvor indholdet matcher dine interesser.

Spyware og adware kan blive installeret på brugerens computer, mobil eller tablet. Dette sker ofte igennem gratis programmer.

Det kan virke ganske harmløst, at adware viser dig forskellige reklamer. De reklamer som adware viser dig, er desværre en måde at til at etablere en tovejs kommunikation. Det betyder at der er nogle personer, som kan sidde og følge med i hvad du laver. Personerne som spionere dig, kan optage lyd, video fra dit webcam og følge med i hvilke sider du besøger, når du surfer på internettet.

Men det værste ved at personerne spionere dig er, at du ikke ved, at personerne er der, og holder øje med dig.

På et harmløst niveau følger personerne med i din færden på internettet. Hvorimod på et farligt niveau kan der være tale om løsesum eller i værste tilfælde identitetstyveri. Det er derfor en god idé at tjekke din computer eller anden enhed for enten spyware og adware en gang imellem.

Hvordan bekæmper du adware?

Med et godt sikkerhedsprogram kan spyware og adware bekæmpes og forebygges. Adware kan ikke holdes ude, ved bare at have en firewall.

Der findes mange forskellige versioner af adware, når du færdes på internettet. De findes når du downloader nye programmer eller apps til din computer, tablet og mobil. Tjek hvem eller hvor programmet eller app’en kommer fra, og læs vilkår og betingelser igennem inden du godkender, at programmet skal downloades.

 

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen