fbpx Hvad er bedrageri? | Safe Gå til hovedindhold

Hvad er bedrageri?

Bedrageri kendetegnes ved, at der er en kriminel som har vildledt en person, hvor person lider et uberettiget økonomisk tab eller uberettiget følelsesmæssigt tab, som den kriminelle opnår uberettiget udbytte af.

Det handler i bund og grund om at snyde sig til andres penge.  

 

Dating bedrageri:

Forestil dig at du begynder at skrive med en på internettet. I skriver meget sammen og bliver rigtig tætte. Så aftaler i at mødes, men personen har ikke pengene til at komme frem og spørger dig om du ikke kan overføre nogle penge, så i kan mødes i virkeligheden.
Du overfører så en sum penge til ham/hende, men senere opdager du at personen du har skrevet med, er en bedrager og ikke bruger pengene på at møde dig.

Dette betegnes som dating bedrageri, fordi forholdet kun var indledt for, at personen kunne lokke nogle penge ud af dig.

 

Nethandels bedrageri:

Det samme gælder for nethandels bedrageri. Internettet er fyldt med nethandels hjemmesider, som er rigtige, men der findes en masse nethandels hjemmesider, som kun er ude på at snyde dig.

Her kigger du på deres hjemmeside og ligger en masse varer i kurven. Alt går som det skal, du betaler og får en ordrebekræftelse. Men varerne dukker bare ikke op!

Så sørg derfor altid at tjekke, hvem der står bag hjemmesiden. Har du lyst til at handle med en, som du ikke ved, hvem er?

Hvis du kun kan finde en kontaktformular eller en e-mailadresse, så kan det være svært at finde sælgeren, hvis du senere vil klage over varen.

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen