fbpx Hvad er en trojansk hest? | Safe Gå til hovedindhold

Hvad er en trojansk hest?

Hvad er en trojansk hest? – computervirus

I den digitale verden betegner Trojansk hest et ondsindet computerprogram (malware). Det ligger gemt i et tilsyneladende nyttigt program, som f.eks en falsk opdatering, et spil e.l. Herefter installeres der en falsk bagdør, hvorfra uvedkommende har adgang til computerens data. Dette kan gøre alvorlig skade indefra uden brugerens viden.

Hvad betyder trojansk hest?

Hvad er en trojansk hest? - historisk

Begrebet Trojansk hest stammer oprindeligt fra det græske heltedigt Odyssén. Det beretter om grækernes brug af en stor hest udskåret i træ, hvori græske soldater gemte sig. Denne hest blev givet som gave til oldtidsbyen Troja. De modtog gaven, og førte den ind i byen. Om natten åbnede soldaterne for en luge i hestens bug, og kravlede ud. De åbnede byportene for de græske soldater, der invaderede og og totalt ødelagde byen Troja og dens indbyggere. Disse havde intetanende lukket op for en falsk ‘forsoningsgave’, men herefter var byen åben for grækerne, som ødelagde og erobrede byen Troja.

Denne historiske beretning viser et rigtig godt billede af, hvad en trojansk hest gør ved dine digitale enheder. Den Trojanske hest er ikke i sig selv en computervirus. Den lukkes ind på din enhed, ved at lade dig tro, at du får en rigtig god ting, f.eks en opdatering.  Uden du aner det, laver den en ‘dør’, som giver adgang for uvedkommende.

Mobile enheder og trojanske heste

Dine mobile enheder er desværre der, angreb ofte ses. Disse er ofte totalt ubeskyttede, og opbevarer de fleste menneskers kreditoplysninger, billeder osv. En trojansk hest inficerer en mobil smartphone, lige så nemt som en pc. Herefter kan  spyware, adware, computervirus og malware passere uden, at du som bruger, opdager det. Først når det er for sent, og de uindbudte har låst dine filer, for f.eks at kræve løsepenge, opdager du som bruger, at den er helt gal. Som indbyggerne oldtidsbyen Troja, kan du intet gøre, blot lade dine penge og alle andre data forsvinde. For nogle ofre har sådanne angreb været fatale ligesom det var for de trojanske indbyggere.

Denne ‘dør’ forsvinder ikke af sig selv, og vil derfor blive ved med at give adgang for hvilken som helst hacker eller computervirus der ønsker at inficere dine data.Du har altså åben adgang til din digitale enhed, indtil den trojanske hest fjernes.

Hvordan fjerner jeg en trojansk hest?

For at fjerne en trojansk hest skal du selvfølgelig vide, at den er der. Derfor er det vigtigt, at du jævnligt scanner dine digitale enheder, for at undgå malware, spyware, computervirus, trojanske heste, adware, ransomware osv osv. Dette kan virke temmelig voldsomt, men det kan gøres, ved en vedvarende og tidskrævende indsats fra dig selv og din familie. Med evner inden for digital installation kan det også gøres ganske gratis. De fleste af os, har dog ikke disse evner, og den tid det faktisk kræver. Der er selvfølgelig lavet en masse produkter til netop disse ting, det løber dog op i temmelig mange penge, hvis man skal digitalt sikres overalt. Til stadighed, vil man altid have tvivlen: er jeg nu også sikker nok? Og hvis det alligevel lykkedes for en uvedkommende at få fat i dine data, hvad så?

 

Digital sikkerhed

Vi har i samarbejde med dygtige specialister, sammensat en abonnementspakke der indeholder alt, hvad du skal bruge, for at være sikker på alle dine digitale enheder.

Vi ved, at ligemeget hvor meget vi gør, så udvikles der hele tiden nye måder at angribe dine data på. Vi har derfor også sørget for backup, af alle dine data og fotos, så skulle det alligevel ske, at du bliver angrebet, og mister alt, har vi en backup af alt.

Vi sørger ikke bare for at låse døren for dig, vi står også klar, hvis nogen smadre din rude og bryder ind den vej. Vi kører jævnligt sikkerhedstjek, for netop at være sikre på, at der ikke er smuttet f.eks en trojansk hest igennem vores sikkerhed.

Vores produkt er nok ikke det billigste.

Til Gengæld sørger vi for alt på en gang.

Vi har fantastisk søde og dygtige konsulenter, der står klar til personligt at hjælpe, hvis der imod alt forventning skulle opstå problemer. Vi kommer hjem til dig, og finder nøjagtig den pakkeløsning der passer til dig og din familie. Vi installerer og herefter, kan du trygt overlade alt til os.

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen