fbpx Hvad er Nigeriabrev? | Safe Gå til hovedindhold

Hvad er Nigeriabrev?

Du bliver helt sikkert IKKE rig, men hurtigt fattig!

Et Nigeriabrev er en e-mail fra en person, som påstår, at han er en bankmand, præsident, militærperson eller lignende. Personen fortæller, at han har en masse penge stående på en konto i sit hjemland. Disse penge ønsker han, at få ud af landet. Han har derfor brug for din hjælp til, at gøre dette.

Begrundelsen for dette kan være mange f.eks optøjer eller revolution i landet og personen derfor ønsker at få sine penge ud af landet hurtigst muligt.

Grunden til at personen er kommet i besiddelse af så mange penge, kan være en arv e.lign., kun fantasien sætter grænser for deres ‘historier’, men fælles for dem alle er, at de er falske, og pengene findes IKKE.

Sådan en mail er med 99.9% sikkerhed et nigeriabrev, hvor personen prøver at snyde dig.

I brevet fortæller personen som regel, at hvis han får lov til at sætte pengene ind på din konto, så kan du få lov til at beholde f.eks 20 % af pengene.

Det lyder som en rigtig god forretning, men er det IKKE!!!!

Hvis du vælger at reagere på en sådan mail, vil du få tilsendt dokumenter, der skal bevise at, pengene virkelig eksisterer.

Disse dokumenter ser ægte ud, men er det IKKE.

Herefter vil du blive bedt om at sende nogle penge, der skal bruges til en advokat for noget juridisk papirarbejde, en kurer, bestikkelse eller noget lignende.

For hver gang du betaler, vil du blot modtage endnu en mail, med opfordring til at du betaler det ene eller det andet.

Der vil ALDRIG komme nogen penge.

Afsenderen kan ikke spores, da de anvender anonyme e-mails, adresser og telefonnumre. Betalingen vil også foregå på en måde, der ikke kan spores, f.eks via Western Union.

Oprindeligt gav brevet udtryk for, at være sendt af nigerianske embedsmænd. Det gør mange af de e-mails, der bliver sendt i dag stadigvæk, men de kan komme fra hele verdenen.

De kaldes også 419-svindel (419-scam) efter §419 i den nigerianske straffelov, som forbyder denne form for svindel. Advance fee-scam er et andet udtryk og kan oversættes til forhåndsgebyr-svindel, som henviser til måden, der svindles på.

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen