fbpx Hvad er Ransomware? | Safe Gå til hovedindhold

Hvad er Ransomware?

Forestil dig, at alle dine filer og billeder er slettet, og den eneste måde du kan få dem tilbage på, er ved at betale en kæmpe løsesum…

Ransomware virus

En af de værste trusler mod din PC i dag

Begrebet ‘Ransomware’ stammer fra det engelske, hvor ‘Ransom’ betyder løsesum og ‘ware’ betyder programkode.

Ransomware er en nyere form for Malware, hvor it-kriminelle hacker sig ind i din computer via en form for computervirus og låser både dine filer og billeder, så du hverken kan se eller tilgå dem. Den eneste måde at få dem låst op igen er ved at betale de it-kriminelle en løsesum.

Så vær opmærksom og tænk digital sikkerhed ind i din hverdag, når du færdes på internettet. 

Sådan kan du blive angrebet
Denne computervirus, som de it-kriminelle bruger for at tilgå din computer, kan eksempelvis indsættes via en hjemmeside, programmer du downloader eller via mail. De it-kriminelle er gode til at udvikle nye måder, hvorpå de spreder den skadelige virus.

Eksempel: Du får en mail, og du kan se, at afsenderen er SKAT. De beder dig downloade en fil, der ser aldeles uskyldig ud, men i virkeligheden indeholder den en skadelig computervirus, der giver de it-kriminelle adgang til alle filer på din computer.

Når de har krypteret filerne, modtager du en besked om, at du skal betale en løsesum for at låse dine filer op igen. Løsesummen afkræves i ‘bitcoins’, og nogle gange vil der være vedhæftet et falsk link eller en falsk hotline, hvor man kan betale for bitcoins og derefter overføre pengene. 

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen