fbpx Cybersikkerhed: Bevidsthed og træning | Safe Gå til hovedindhold
Tilbage til oversigt

Cybersikkerhed: Bevidsthed og træning

Udgivet:

I en verden, der bliver mere og mere digital, er cybersikkerhed og awareness træning ikke længere blot valgfrie elementer, men nødvendige redskaber til at sikre vores digitale liv. Med denne viden i hånden vil vi dykke ned i disse emner, og forklare hvordan de kan bruges til at skabe et mere sikkert digitalt miljø.

Et stort cybersikkerhedskontor med masserer af computere og ledninger.

Hvad er cybersikkerhed?

Cybersikkerhed er et fælles navn for en række teknologier, processer og praksisser, der er designet til at beskytte netværk, computere, programmer og data fra angreb, skader eller uautoriseret adgang. Med den rette viden kan man navigere sikkert på nettet og beskytte sin identitet, data og personlige oplysninger mod cybertrusler. Du kan læse mere om dette på vores side om sikkerhedspakker.

Betydningen af awareness træning

Mens cybersikkerhed kan virke teknisk og kompleks, er en stor del af det faktisk awareness træning. Det er uddannelsen og træningen af individer og organisationer om, hvordan man genkender, undgår og reagerer på cybertrusler. For at lære mere om, hvordan antivirus software kan hjælpe med at beskytte din digitale sikkerhed, kan du besøge vores FAQ side om antivirus.

Sådan sikrer du dine adgangskoder

Et vigtigt element i din digitale sikkerhed er at gemme dine adgangskoder på en sikker måde. Det betyder at bruge komplekse adgangskoder, ikke genbruge adgangskoder, og aldrig dele dem med andre. Du kan finde flere detaljer om, hvordan du opretter og opbevarer sikre adgangskoder på vores blogindlæg om gemme adgangskoder.

Beskyttelse mod Identitetstyveri

I den digitale verden er identitetstyveri en stadig stigende trussel. Cyberkriminelle kan bruge dine personlige oplysninger til at begå svig i dit navn. For at forstå, hvordan du kan beskytte dig mod identitetstyveri, anbefaler vi at du læser vores blogindlæg om identitetstyveri.

Sikker nethandel

Endelig er der nogle grundlæggende regler for sikker nethandel, som alle bør kende til. Det handler om at være sikker på, at den hjemmeside, du handler på, er legitim, at dine betalingsoplysninger er sikret, og at du forstår de vilkår og betingelser, du accepterer. Du kan finde mere om dette i vores blogindlæg om sikker nethandel.

 

 

Cybersikkerhed og awareness træning er afgørende for at sikre vores digitale liv. Med den rette viden og forståelse kan vi navigere i den digitale verden på en sikker og bevidst måde. Tag skridtet i dag, og lær mere om, hvordan du kan sikre dig selv og dine digitale ejendele. Cybersikkerhed og awareness træning er afgørende for at sikre vores digitale liv. Med den rette viden og forståelse kan vi navigere i den digitale verden på en sikker og bevidst måde. Tag skridtet i dag, og lær mere om, hvordan du kan sikre dig selv og dine digitale ejendele.

Virus på telefonen - Hvad gør jeg?

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

Har jeg virus på mobilen?
Er du bekymret for, om du har virus på mobilen? Det er muligt, at du gør, hvis din telefon viser uventet adfærd, såsom nedsat ydeevne, uønskede pop-up-reklamer, eller hvis batteriet drænes hurtigere end normalt.
Virusser på mobiltelefoner kan være lige så skadelige som dem, der inficerer computere.

Læs indlæg

10 sikkerhedsråd til en sikker 2024

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

I 2024 står vi over for en stadig mere kompleks og udfordrende digitalt landskab, hvor nye teknologier, smarte enheder og avancerede cybertrusler bliver en integreret del af vores daglige liv. I denne blog vil vi dykke ned i de 10 vigtigste sikkerhedsråd, der er designet til at beskytte din digitale tilstedeværelse.

Læs indlæg

Hacket på Messenger - Din guide til, at genvinde kontrollen

Indlæg af: Gabriel Back

Er dit Messenger blevet hacket? Det kan være en skræmmende oplevelse, men fortvivl ikke. Denne guide er skræddersyet til at hjælpe dig med at navigere gennem processen og genvinde kontrollen over din Messenger-konto.

Læs indlæg

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen