fbpx Hvad er antivirus? | Safe Gå til hovedindhold

Hvad er antivirus?

Antivirus er en type software designet til at beskytte computere mod skadelig software, også kendt som malware. Det kan detektere, isolere og fjerne vira, trojanske heste, orme, spyware og andre former for trusler mod et computersystem.

Ofte stillede spørgsmål om antivirus

Hvordan virker antivirus?

Antivirussoftware fungerer ved at scanne dine filer og programmer for at identificere og neutralisere trusler. Det bruger en database af kendte virusdefinitioner for at identificere malware. Nogle antivirusprogrammer kan også identificere og blokere ukendte trusler ved hjælp af heuristisk analyse, som overvåger softwarens adfærd for at se, om den opfører sig som malware.

Hvorfor har jeg brug for antivirus?

Selvom du er forsigtig, kan du stadig støde på malware uden at vide det. Du kan blive inficeret ved at besøge et kompromitteret websted, åbne en inficeret e-mail-vedhæftning, downloade en skadelig app eller på mange andre måder. Antivirus hjælper med at beskytte din enhed og dine data mod disse trusler.

Kan antivirus fjerne alle virusser?

Antivirus kan opdage og fjerne mange typer malware, men ingen løsning er 100% effektiv. Nye trusler opstår hele tiden, og cyberkriminelle bliver stadig mere avancerede. Derfor er det vigtigt at holde dit antivirusprogram opdateret med de seneste virusdefinitioner.

Hvordan opdaterer jeg mit antivirusprogram?

De fleste antivirusprogrammer opdateres automatisk. Du kan normalt også manuelt tjekke opdateringer ved at åbne programmet og finde en "Opdater" eller "Check for opdateringer" knap. Husk, at du skal have en internetforbindelse for at opdatere dit antivirusprogram.

Er der forskellige typer af antivirussoftware?

Ja, der er mange forskellige typer antivirussoftware. Nogle fokuserer på grundlæggende virus detektion og -fjernelse, mens andre tilbyder en bredere vifte af funktioner, såsom firewall-beskyttelse, anti-phishing, anti-spyware og mere. Der er også forskellige mærker, og nogle er gratis, mens andre kræver betaling.

Er gratis antivirus software lige så god som betalt software?

Gratis antivirus software kan give grundlæggende beskyttelse, men betalte versioner tilbyder ofte flere funktioner og bedre beskyttelse. For eksempel kan betalte versioner inkludere anti-phishing, firewall, forældrekontrol og andre avancerede sikkerhedsfunktioner.

Hvordan installerer jeg antivirus software?

Installationen varierer afhængigt af softwaren, men generelt skal du downloade programmet fra producentens hjemmeside eller en app-butik, åbne installationsfilen og følge vejledningen på skærmen. Nogle programmer kræver, at du genstarter din computer efter installationen.

Hos Safe leverer vi hele pakken.
Digital sikkerhed er en jungle at navigere i, men sådan behøver det ikke at være. Hos Safe går vi ind for 1. klasse service og support og derfor kommer vi selvfølgelig hjem til dig og hjælper når teknikken driller. Klik her for at se vores sikkerhedspakker

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen