fbpx Find min telefon. Sådan finder du din mistede iPhone eller Android | Safe Gå til hovedindhold
Tilbage til oversigt

Find min telefon. Sådan finder du din mistede iPhone eller Android

Udgivet:

At miste sin telefon kan være en foruroligende oplevelse, især når den er fyldt med personlige data og minder. Men fortvivl ikke! Vi er her for at guide dig igennem processen med at finde din iPhone eller Android.

En telefon med et kort og placeringsnål på skærmen

Sådan fungerer Find min iPhone

Apple tilbyder en fantastisk funktion kaldet "Find min iPhone" som kan hjælpe dig med at finde din tabte eller stjålne iPhone. Men hvordan fungerer det? Og hvordan aktiverer du det?

 • Gå til Indstillinger på din iPhone.
 • Tryk på dit navn øverst, og vælg derefter "iCloud".
 • Rul ned og vælg "Find min iPhone".
 • Sørg for, at "Find min iPhone" og "Send sidste placering" er aktiveret.

Nu kan du bruge en hvilken som helst browser til at besøge iCloud.com, logge ind med dit Apple ID, og vælge "Find min iPhone" for at se din telefons placering på et kort.

Det er vigtigt at bemærke, at du skal aktivere "Find min iPhone" før din telefon forsvinder. 

Hvordan finder jeg min Android?

Android-brugere har en tilsvarende funktion kaldet "Find min enhed", der kan hjælpe dig med at lokalisere din tabte telefon.

 • Gå til Indstillinger på din Android-telefon.
 • Tryk på "Sikkerhed & Placering".
 • Tryk på "Find min enhed" og sørg for, at det er aktiveret.

Hvis din telefon går tabt, kan du bruge en hvilken som helst browser til at besøge android.com/find og logge ind med din Google-konto for at se din telefons placering på et kort.

Husk at aktivere "Find min enhed" før din telefon går tabt. 

Har du mistet din telefon er det godt at have en adgangskode, så fremmede ikke vil kunne få adgang til dine personlige data. Ligesom med iPhones, er det også vigtigt at ændre adgangskoden til din Android-telefon regelmæssigt for ekstra sikkerhed. Tjek vores guide Sådan skifter du adgangskoden til din mobil for mere information

Totrinsbekræftelse: Ekstra lag af sikkerhed

Hvis du mister din telefon, er det ikke kun hardwaren, der er på spil. Din telefon indeholder masser af personlige data, inklusive dine e-mails, billeder, kontakter og muligvis endda adgang til dine finansielle oplysninger. Derfor er det yderst vigtigt at have totrinsbekræftelse aktiveret.

Totrinsbekræftelse, også kendt som to-faktor autentifikation, tilføjer et ekstra lag af sikkerhed til dine online konti. I stedet for kun at indtaste en adgangskode, vil totrinsbekræftelse kræve en anden form for bekræftelse - det kan være en unik kode sendt til en anden enhed, et fingertryk, eller endda ansigtsgenkendelse. Du kan læse mere om hvordan Google Authenticator holder dine data sikker er et andet relevant emne, vi har dækket, der kan hjælpe dig med at beskytte dine data. 

Hvorfor er det vigtigt, især hvis du mister din telefon? Her er et par grunde:

 • Beskyttelse mod uautoriseret adgang:
  Selv hvis nogen får adgang til din telefon, vil de stadig have brug for 2 yderligere former for bekræftelse for at få adgang til dine konti. 
 • Mere kontrol over dine konti:
  Med totrinsbekræftelse, vil du altid blive underrettet, hvis nogen forsøger at logge på din konto fra en ukendt enhed eller placering. Dette giver dig mulighed for at tage hurtige handlinger og ændre dine adgangskoder, hvis det er nødvendigt.
 • Forhindrer identitetstyveri:
  Da totrinsbekræftelse gør det meget sværere for hackere at få adgang til dine konti, minimerer det risikoen for identitetstyveri.

At miste din telefon kan være stressende, men med sikkerhedsforanstaltninger som totrinsbekræftelse, kan du være sikker på, at dine data forbliver sikre.

Løsning af almindelige iPhone-problemer

At finde din iPhone er kun en del af ligningen. Hvis du støder på problemer med din iPhone, kan det være nyttigt at vide, hvordan man løser almindelige problemer. Vi har en artikel om hvordan du løser de mest almindelige iPhone-problemer, der kan være nyttigt.

At miste sin telefon kan være en stressende oplevelse, men med de rette værktøjer og foranstaltninger kan du finde din forsvundne enhed og sikre dine data. Husk altid at have 'Find min iPhone' eller 'Find min enhed' aktiveret, og brug totrinsbekræftelse for at give dine online-konti et ekstra lag af beskyttelse. Hvis uheldet er ude, kan vores guide hjælpe dig med at løse problemerne og sikre dine digitale oplysninger. Tag kontrol over din digitale sikkerhed i dag og slip bekymringerne ved at miste din telefon.

Virus på telefonen - Hvad gør jeg?

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

Har jeg virus på mobilen?
Er du bekymret for, om du har virus på mobilen? Det er muligt, at du gør, hvis din telefon viser uventet adfærd, såsom nedsat ydeevne, uønskede pop-up-reklamer, eller hvis batteriet drænes hurtigere end normalt.
Virusser på mobiltelefoner kan være lige så skadelige som dem, der inficerer computere.

Læs indlæg

29-årig mand tiltalt for at videresælge 500.000 lækkede loginoplysninger

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

I en nylig sag har National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) rejst tiltale mod en 29-årig mand fra Odense. Han er anklaget for ulovligt at have videresolgt loginoplysninger til forskellige online tjenester. Dette blogindlæg vil dykke ned i sagen og diskutere, hvad det betyder for dig som bruger, og hvordan du kan beskytte dig selv.

Læs indlæg

Hvordan man undgår digital risikoadfærd - Kort opsummering

Indlæg af: Gabriel Back

Digitaliseringen har bragt mange fordele, men den har også åbnet døren for nye former for kriminalitet. En rapport fra Det Kriminalpræventive Råd og Forbrugerrådet Tænk undersøger digital risikoadfærd blandt borgere, it-kriminelles taktikker, og hvordan myndigheder og virksomheder arbejder med at forebygge it-kriminalitet rettet mod borgere 

Læs indlæg

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen