fbpx Hvordan beskytter jeg mig imod et cyberangreb? | Safe Gå til hovedindhold
Tilbage til oversigt

Hvordan beskytter jeg mig imod et cyberangreb?

Udgivet:

Ransomware er den mest udbredte form for cyberangreb. Ransomware bliver inficeret på din computer og låser dine filer.

Blog beskyttelse mod cyberangreb

Ransomware er en nyere form for malware, som er en ondsindet software. Ransomware blokerer for adgangen til filerne på en computer og herefter kan ejeren ikke se sine data.

Du kan læse mere om hvad ransomware er her.

Hvordan beskytter jeg mig imod disse angreb?

En af de typiske måder, hvor en it-kriminel eller hacker får adgang til en computer er gennem falske mails. Her udgiver den it-kriminelle sig for at være fra fx Danske Bank, Skat eller en anden.

Disse mails skal slettes.

Du kan beskytte dig mod ransomware angreb, ved…

  • at være forsigtig, når du er på internettet. Du bør ikke åbne mails, beskeder på sociale medier og sms medmindre du er sikker på afsenderen.
  • at installere et sikkerhedsprogram både på din computer og mobil, som opfanger ransomware angreb og sikre mod malware. Programmet skal kunne tjekke hjemmesider og apps for computervirus, med en spamfilter.
  • at lave en backup af dine data og filer. Ransomware blokere adgangen til filerne på en computer og derefter prøver hackeren at få dig til at give en løsesum for at åbne op for filerne og dataen igen. Derfor er det vigtigt at du har en pålidelig backup, hvor du kan gendanne dine filer uden at skulle betale hackeren.
  • at tildække din mikrofon og dit webcam. Hvis de it-kriminelle har adgang til din computer, så kan de nemt få adgang til dit webkameraet. Det er en sikkerhedstrussel mod dit privatliv.

Her hos Safe kan du købe et abonnement, hvor du får et sikkerhedsprogram til både din computer og mobil, online backup løsning og meget, meget mere. Læs mere her.  

Jeg håber at vi, her hos Safe, kunne hjælpe dig i kampen mod ransomware og en mere digital sikret hverdag. 

Virus på telefonen - Hvad gør jeg?

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

Har jeg virus på mobilen?
Er du bekymret for, om du har virus på mobilen? Det er muligt, at du gør, hvis din telefon viser uventet adfærd, såsom nedsat ydeevne, uønskede pop-up-reklamer, eller hvis batteriet drænes hurtigere end normalt.
Virusser på mobiltelefoner kan være lige så skadelige som dem, der inficerer computere.

Læs indlæg

Er min telefon hacket? Lær hvordan du opdager tegn på hacking!

Indlæg af: Oscar Hedeby Iversen

Er min telefon hacket? Vi lever i en digital tidsalder, hvor vores liv er bundet til vores enheder som aldrig før. Men hvad sker der, hvis vores personlige liv bliver infiltreret? Hvad hvis vores telefon bliver en hacket telefon?

Læs indlæg

Slet Google historik: En omfattende vejledning

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

Hver dag bruger millioner af mennesker Google Chrome til at udforske internettet. Men hvad mange ikke ved er, at det er lige så vigtigt at slette deres browsinghistorik. Hvis du vil slette din google historik, er du landet på det rigtige sted.

Læs indlæg

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen