fbpx Hvordan scanner man en QR kode - din ultimative guide | Safe Gå til hovedindhold
Tilbage til oversigt

Hvordan scanner man en QR kode - din ultimative guide

Udgivet:

I denne moderne digitale tidsalder er QR-koder blevet en uundværlig del af vores daglige liv. Men hvordan scanner man en QR kode korrekt? Læs videre for at finde ud af det!

En QR-kode

Hvad er en QR kode?

En QR kode er en type stregkode, der kan læses af en smartphone eller tablet. Disse koder bruges til at gemme forskellige former for information, som f.eks. links til websteder, produktinformationer og meget mere.

Hvordan scanner man en QR-kode med en smartphone?

Scanning af en QR kode med din smartphone er utroligt nemt. Både iPhone og Android-enheder har indbyggede scanner-funktioner, der kan læse QR-koder.

Hvordan scanner man en QR-kode med iPhone?

For at scanne en QR-kode med din iPhone skal du blot åbne kamera-appen på din telefon. Peger kameraet mod QR-koden, og så vil en meddelelse poppe op på skærmen. Tryk på denne meddelelse, og du vil blive ført til det sted, QR-koden peger på. Du kan finde mere detaljerede instruktioner om, hvordan du gør dette på iPhone her.

Hvis din iPhone ikke er tilgængelig, kan du lære, hvordan du kan nulstille den og gøre den klar til at scanne QR-koder igen ved at besøge denne side.

Hvordan scanner man med Android?

For Android-brugere er processen meget lig den for iPhone. Du skal blot åbne kamera-appen, rette kameraet mod QR-koden og følge linket, der vises på skærmen. Hvis din Android-enhed ikke automatisk genkender QR-koden, kan du muligvis have brug for at downloade en tredjeparts QR scanner-app fra Google Play Butik.

Er der nogen sikkerhedsmæssige bekymringer ved scanning af QR-koder?

Som med alt i den digitale verden, er der visse sikkerhedsrisici forbundet med scanning af QR-koder. Nogle uærlige mennesker kan gemme ondsindede links i QR-koder, så det er vigtigt at være forsigtig. Sørg altid for, at koden kommer fra en kilde, du stoler på, før du scanner den.

Hvordan blokerer man uønskede e-mails?

Hvis du har scannet en QR-kode og ender med at modtage uønskede e-mails, kan du finde ud af, hvordan du blokerer dem ved at besøge denne side.

QR-koder er en hurtig og effektiv måde at få adgang til information og tjenester på. Hvad enten du bruger iPhone eller Android, er det nemt at scanne en QR-kode og komme i gang. Husk bare at beskytte dig selv og din enhed ved altid at være sikker på kildens pålidelighed, før du scanner en QR-kode.

Virus på telefonen - Hvad gør jeg?

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

Har jeg virus på mobilen?
Er du bekymret for, om du har virus på mobilen? Det er muligt, at du gør, hvis din telefon viser uventet adfærd, såsom nedsat ydeevne, uønskede pop-up-reklamer, eller hvis batteriet drænes hurtigere end normalt.
Virusser på mobiltelefoner kan være lige så skadelige som dem, der inficerer computere.

Læs indlæg

Min Facebook er blevet hacket - Hvad skal jeg gøre?

Indlæg af: Oscar Hedeby Iversen

"Min Facebook er blevet hacket." Det er en sætning, der kan sende kuldegysninger ned ad ryggen på enhver bruger. Det er en skræmmende oplevelse at finde ud af, at din Facebook er blevet overtaget, at du er blevet hacket på Messenger, og at dine private oplysninger nu er i andres hænder. Det er vigtigt at handle hurtigt for at minimere skaden.

Læs indlæg

10 sikkerhedsråd til en sikker 2024

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

I 2024 står vi over for en stadig mere kompleks og udfordrende digitalt landskab, hvor nye teknologier, smarte enheder og avancerede cybertrusler bliver en integreret del af vores daglige liv. I denne blog vil vi dykke ned i de 10 vigtigste sikkerhedsråd, der er designet til at beskytte din digitale tilstedeværelse.

Læs indlæg

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen