fbpx Hvordan blokerer man en mail: Din ultimative guide | Safe Gå til hovedindhold
Tilbage til oversigt

Hvordan blokerer man en mail: Din ultimative guide

Udgivet:

At modtage uønsket mail kan være irriterende og tidskrævende. Dette problem er endnu mere udbredt, når vi taler om spam mails, der kan indeholde potentielle sikkerhedstrusler. Her vil vi guide dig gennem processen om, hvordan blokerer man en mail og specifikt, hvordan blokerer man en mail på Outlook.

En postkasse der er fyldt

Din guide til at blokere mails

Trin 1: Identificér uønsket mail

Det første trin i processen er at identificere uønsket mail. Dette kan være fra en afsender, du ikke kender, eller fra en afsender, der sender dig information, du ikke er interesseret i. Læs mere om dette emne på vores blogindlæg om svindel på internettet. Vil du vide mere omkring, en af de mest udbredte spam mails i Danmark kan du læse mere her 

Trin 2: Hvordan blokerer man en mail

Når du har identificeret en uønsket mail, er det tid til at blokere den. For at gøre dette, skal du klikke på den uønskede mail og derefter klikke på 'Bloker afsender' eller 'Markér som spam' afhængigt af din e-mailtjeneste. 

Trin 3: Hvordan blokerer man en mail på Outlook

At blokere en uønsket mail på Outlook er en ret ligetil proces. Først skal du åbne mailen og derefter klikke på fanen 'Hjem'. Herfra skal du vælge 'Junk' og derefter 'Block Sender'. Denne proces er vigtig for at undgå uønsket mail Outlook.

Trin 4: Fjern spam mails

Det er vigtigt at være opmærksom på, at blokerede mails stadig kan vises i din 'Junk' (kan også hedde ‘spam’ afhængigt af din e-mailtjeneste.) mappe. For at fuldstændigt fjerne spam mails, skal du regelmæssigt tømme denne mappe. Dette kan gøres ved at højreklikke på mappen og vælge "tøm mappe’'. 

Trin 5: Sikkerhed 

At detektere ondsindede e-mails kan være en udfordring, og vi anbefaler, at du implementerer en robust sikkerhedsløsning på samtlige af dine enheder. Med en sikkerhedspakke fra Safe står vi for at identificere potentielle skadelige mails, og dermed hjælper vi dig med at forhindre malware og andre sikkerhedstrusler. Det kan du læse meget mere om her

Afsluttende tanker

At vide, hvordan man blokerer en mail er vigtigt for at bevare din online sikkerhed og undgå uønsket indhold. Husk, at det er ligeså vigtigt at være opmærksom på potentielle sikkerhedstrusler, som det er at være proaktiv med at blokere uønsket mail.

Hvis du er interesseret i yderligere information om online sikkerhed, herunder emner som malware, phishing og sikkerhedssoftware, kan du læse vores artikler om hvad er malware og falske SMS-beskeder.

Husk, at din online sikkerhed er i dine hænder. Ved at være proaktiv og ved at vide, hvordan man blokerer en mail, kan du tage kontrol over din indbakke og din online sikkerhed.


 

Virus på telefonen - Hvad gør jeg?

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

Har jeg virus på mobilen?
Er du bekymret for, om du har virus på mobilen? Det er muligt, at du gør, hvis din telefon viser uventet adfærd, såsom nedsat ydeevne, uønskede pop-up-reklamer, eller hvis batteriet drænes hurtigere end normalt.
Virusser på mobiltelefoner kan være lige så skadelige som dem, der inficerer computere.

Læs indlæg

Min Facebook er blevet hacket - Hvad skal jeg gøre?

Indlæg af: Oscar Hedeby Iversen

"Min Facebook er blevet hacket." Det er en sætning, der kan sende kuldegysninger ned ad ryggen på enhver bruger. Det er en skræmmende oplevelse at finde ud af, at din Facebook er blevet overtaget, at du er blevet hacket på Messenger, og at dine private oplysninger nu er i andres hænder. Det er vigtigt at handle hurtigt for at minimere skaden.

Læs indlæg

10 sikkerhedsråd til en sikker 2024

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

I 2024 står vi over for en stadig mere kompleks og udfordrende digitalt landskab, hvor nye teknologier, smarte enheder og avancerede cybertrusler bliver en integreret del af vores daglige liv. I denne blog vil vi dykke ned i de 10 vigtigste sikkerhedsråd, der er designet til at beskytte din digitale tilstedeværelse.

Læs indlæg

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen