fbpx PostNord phishing: Hvordan du spotter falske e-mails og beskytter dig selv. | Safe Gå til hovedindhold
Tilbage til oversigt

PostNord phishing: Hvordan du spotter falske e-mails og beskytter dig selv.

Udgivet:

PostNord phishing er en stigende bekymring for mange danskere. Phishing er en metode, hvorigennem cyberkriminelle forsøger at lokke følsomme oplysninger, som personlige og finansielle data, ud af intetanende ofre, ved at udgive sig for at være troværdige enheder eller personer. Du kan læse mere om, hvad phishing er her.

Kvinde der bekymret kigger på hendes telefon

Hvad er PostNord phishing

En almindelig form for PostNord phishing involverer modtagelse af falske PostNord sms'er. Disse beskeder kan indeholde påstande om uafhentede pakker, gebyrer der skal betales, eller at dine leveringsoplysninger skal opdateres. Typisk vil disse beskeder indeholde links, der leder til falske websites, designet til at lokke dine oplysninger ud af dig. Dette er en form for svindel, der har til formål at narre brugere til at afgive deres personlige oplysninger.

 

PostNord svindel over SMS 

PostNord svindel, især via SMS, er blevet mere sofistikeret og overbevisende over tid. Derfor er det vigtigt at være ekstra opmærksom, når man modtager en besked, der ser ud til at være fra PostNord. Vær altid mistænksom over for links, der beder dig om at indtaste dine oplysninger. Hvis du er i tvivl, skal du kontakte PostNord direkte.

Hvilke konsekvenser kan det have?

Hvis du er offer for en PostNord phishing-angreb, kan det føre til et datalæk, hvor dine personlige og finansielle oplysninger bliver udsat. Dette kan resultere i identitetstyveri eller finansielle tab. Du kan læse mere om, hvad et datalæk er her.

Hvordan beskytter jeg mig imod phishing?

For at beskytte dig selv mod PostNord phishing og andre former for cyberangreb, anbefales det at have godt digitalt sikkerhed. Du kan læse mere om vores sikkerhedspakker her. Disse pakker  indeholder antivirusprogrammer, firewallbeskyttelse, og andre værktøjer til at hjælpe med at beskytte dine enheder og oplysninger.

Ikke alle uønskede beskeder er nødvendigvis skadelige, men mange kan være det. Forståelse af hvad spam er, og hvordan man kan genkende og håndtere det, kan være en stor hjælp i kampen mod cyberkriminalitet. Læs mere om, hvad spam er her.

Virus på telefonen - Hvad gør jeg?

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

Har jeg virus på mobilen?
Er du bekymret for, om du har virus på mobilen? Det er muligt, at du gør, hvis din telefon viser uventet adfærd, såsom nedsat ydeevne, uønskede pop-up-reklamer, eller hvis batteriet drænes hurtigere end normalt.
Virusser på mobiltelefoner kan være lige så skadelige som dem, der inficerer computere.

Læs indlæg

Min Facebook er blevet hacket - Hvad skal jeg gøre?

Indlæg af: Oscar Hedeby Iversen

"Min Facebook er blevet hacket." Det er en sætning, der kan sende kuldegysninger ned ad ryggen på enhver bruger. Det er en skræmmende oplevelse at finde ud af, at din Facebook er blevet overtaget, at du er blevet hacket på Messenger, og at dine private oplysninger nu er i andres hænder. Det er vigtigt at handle hurtigt for at minimere skaden.

Læs indlæg

10 sikkerhedsråd til en sikker 2024

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

I 2024 står vi over for en stadig mere kompleks og udfordrende digitalt landskab, hvor nye teknologier, smarte enheder og avancerede cybertrusler bliver en integreret del af vores daglige liv. I denne blog vil vi dykke ned i de 10 vigtigste sikkerhedsråd, der er designet til at beskytte din digitale tilstedeværelse.

Læs indlæg

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen