fbpx Falske SMS-beskeder: Sådan spotter og beskytter du dig mod fup SMS'er | Safe Gå til hovedindhold
Tilbage til oversigt

Falske SMS-beskeder: Sådan spotter og beskytter du dig mod fup SMS'er

Udgivet:

Med den stigende brug af smartphones er falske sms-beskeder blevet et almindeligt problem. De falske beskeder, også kendt som fup sms, har som formål at lokke modtagere til at klikke på skadelige links, udlevere personlige oplysninger eller installere malware.

En mobiltelefon der er tændt

Hvad er falske SMS-beskeder?

Falske sms-beskeder er typisk karakteriseret ved uopfordrede meddelelser, der kommer fra ukendte numre. Beskeden kan indeholde en påstand om, at du har vundet en præmie, at du skylder penge, eller at du skal opdatere dine personlige oplysninger. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan spam ser ud, og hvordan du kan undgå det.

 

Hvordan ser en fup sms ud?

En fup sms kan variere meget i udseende. Nogle kan være fyldt med stavefejl og dårligt formulerede sætninger, mens andre kan se meget overbevisende ud. Det er almindeligt at disse sms'er indeholder links til falske websteder, hvor du bliver bedt om at indtaste personlige oplysninger. Husk, at en legitim virksomhed aldrig vil bede om følsomme oplysninger via sms.

 

Hvordan beskytter du dig mod falske SMS-beskeder?

Der er flere måder at beskytte dig mod falske sms-beskeder:

  1. Blokér ukendte numre: De fleste smartphones har indbygget funktioner, der tillader dig at blokere ukendte numre. Se mere om hvordan du blokerer opkald i denne artikel.
  2. Installer sikkerhedssoftware: Der findes flere sikkerhedsprogrammer til smartphones, der kan beskytte dig mod malware og phishing-forsøg. Vi tilbyder en række sikkerhedspakker, som kan hjælpe med at beskytte din telefon.
  3. Vær skeptisk: Hvis en sms lyder for god til at være sand, er den det sandsynligvis også. Vær altid skeptisk over for uopfordrede sms'er, især hvis de beder om personlige oplysninger.

 

Er min telefon hacket?

Hvis du har klikket på et link i en falsk sms, er der en chance for, at din telefon kan være blevet hacket. I denne artikel har vi samlet en række tegn på, at din telefon kan være hacket, og hvad du kan gøre ved det.

 

Konklusion

Falske sms-beskeder kan være meget skadelige og kan føre til identitetstyveri og økonomisk tab. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på tegn på fup sms'er og at vide, hvordan man beskytter sig mod dem. Hvis du har modtaget en sms, der ser mistænkelig ud, bør du altid tjekke kilden og undgå at klikke på links eller udlevere personlige oplysninger. Husk, at viden er nøglen til at forstå og forhindre phishing.

Virus på telefonen - Hvad gør jeg?

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

Har jeg virus på mobilen?
Er du bekymret for, om du har virus på mobilen? Det er muligt, at du gør, hvis din telefon viser uventet adfærd, såsom nedsat ydeevne, uønskede pop-up-reklamer, eller hvis batteriet drænes hurtigere end normalt.
Virusser på mobiltelefoner kan være lige så skadelige som dem, der inficerer computere.

Læs indlæg

Min Facebook er blevet hacket - Hvad skal jeg gøre?

Indlæg af: Oscar Hedeby Iversen

"Min Facebook er blevet hacket." Det er en sætning, der kan sende kuldegysninger ned ad ryggen på enhver bruger. Det er en skræmmende oplevelse at finde ud af, at din Facebook er blevet overtaget, at du er blevet hacket på Messenger, og at dine private oplysninger nu er i andres hænder. Det er vigtigt at handle hurtigt for at minimere skaden.

Læs indlæg

10 sikkerhedsråd til en sikker 2024

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

I 2024 står vi over for en stadig mere kompleks og udfordrende digitalt landskab, hvor nye teknologier, smarte enheder og avancerede cybertrusler bliver en integreret del af vores daglige liv. I denne blog vil vi dykke ned i de 10 vigtigste sikkerhedsråd, der er designet til at beskytte din digitale tilstedeværelse.

Læs indlæg

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen