fbpx Er min telefon hacket? Lær hvordan du opdager tegn på hacking! | Safe Gå til hovedindhold
Tilbage til oversigt

Er min telefon hacket? Lær hvordan du opdager tegn på hacking!

Udgivet:

Er min telefon hacket? Vi lever i en digital tidsalder, hvor vores liv er bundet til vores enheder som aldrig før. Men hvad sker der, hvis vores personlige liv bliver infiltreret? Hvad hvis vores telefon bliver en hacket telefon?

En smartphone der er blevet hacket

Tegn på en hacket mobil

Det er vigtigt at kende tegnene på en hacket telefon. Din telefon kan opføre sig underligt, måske kører den langsommere end normalt, eller batteriet falder hurtigere. Du kan også bemærke usædvanlige data- eller telefonregninger, eller måske modtager dine kontakter mærkelige beskeder fra dit nummer. Alle disse kan være tegn på en hacket mobil.

Men det er ikke nok at kende tegnene. For at beskytte din telefon og dine personlige oplysninger, er det afgørende at vide, hvordan man kan se om ens telefon er hacket. Lad os se på nogle grundlæggende metoder.

Er du blevet hacket? Få professionel hjælp 

Vi vil gerne have verdens bedste IT-supportere. Da hackerne konstant finder på nye metoder, kræver at vi konstant videreuddanner vores IT-supportere. Derfor hjælper vi kvit og frit, hvis du blevet hacket. Det eneste du skal gøre, er at beskrive dit problem, og så får du hjælp hurtigst muligt (typisk indenfor 24 timer). Du kan få hjælp her, eller ved at ringe på 80 83 04 54

Hvordan ved jeg, om min telefon er hacket?

En måde at kontrollere om din telefon er hacket, er at holde øje med dens opførsel. Der er nogle tydelige tegn på din mobil er hacket, som du kan lede efter. For eksempel, hvis dit batteri tømmer meget hurtigt, kan det være et tegn på, at malware kører i baggrunden. Eller hvis din telefon opfører sig underligt, kan det være et tegn på, at nogen har taget kontrol over den.

En anden metode er at installere en antivirus-app. Dette vil scanne din telefon for skadelig software og kan advare dig, hvis din telefon er inficeret.

For mere detaljerede råd om, hvordan du holder din telefon sikker, tjek vores blogindlæg, "Virus på telefonen". Det er fyldt med nyttige tips til, hvordan du kan beskytte dig mod de nyeste trusler.

Hvad gør jeg, hvis min mobil er hacket? 

Hvis du mistænker, at din mobil er blevet hacket, er der flere skridt, du kan tage for at beskytte dine oplysninger og genvinde kontrol over din enhed:

  • Ændre dine adgangskoder: Start med at ændre adgangskoderne til alle dine vigtige konti, herunder e-mail, bankkonti, sociale medier og andre tjenester, du bruger. Dette kan hjælpe med at forhindre yderligere uautoriseret adgang.
  • Opdater din software: Sørg for, at din mobiltelefon og alle dine apps opdateres. Softwareopdateringer indeholder ofte sikkerhedsrettelser, der kan beskytte din enhed mod hacking.
  • Kør en antivirus-scanning: Scan din telefon med en antivirus. Så kan du finde og slette evt. Virus eller andet malware fra din mobil. 
  • Fjern mistænkelige apps: Hvis du bemærker en app, som du ikke genkender, eller som du ikke har installeret, skal du straks fjerne den.
  • Slå to-faktor godkendelse til: Hvis det er muligt, skal du aktivere to-faktor godkendelse på dine vigtige konti. Dette tilføjer et ekstra lag af sikkerhed ved at kræve en anden form for bekræftelse ud over din adgangskode, når du logger ind.
  • Fabriksindstil din telefon: Hvis intet andet virker, kan du overveje at lave en fabriksnulstilling af din telefon. Dette vil slette alt på din enhed og returnere den til dens oprindelige indstillinger. Husk at sikkerhedskopiere dine vigtige data først, da en fabriksnulstilling vil slette alt på din enhed.

Er dit telefonummer 'hacket'? 

Et "hacket telefonnummer" referere ofte til  "phone spoofing", hvor hackere manipulerer opkalds-ID'et for at få det til at se ud, som om opkaldet kommer fra et andet nummer.

Symptomer på phone spoofing kan inkludere modtagelse af mystiske opkald fra ukendte numre, venner eller familie, der siger, at de har modtaget mærkelige opkald fra dit nummer, eller mistænkelige beskeder, der beder om personlige oplysninger. For en dybere forståelse af emnet spoofing og hvordan man beskytter sig imod det, kan man besøge denne side.

Hvordan beskytter jeg min telefon mod hacking?

At beskytte din telefon mod hacking kan virke skræmmende, men der er faktisk mange simple trin, du kan tage for at sikre din enhed. Her er et par tips:

  1. Opdater altid din telefon og apps til den nyeste version. Opdateringer indeholder ofte sikkerhedsforbedringer, der kan beskytte din telefon mod nye trusler.
  2. Download kun apps fra pålidelige kilder. Nogle apps indeholder skadelig software, der kan inficere din telefon.
  3. Vær forsigtig med, hvilke oplysninger du deler online. Hackere kan bruge oplysninger, du deler på sociale medier, til at bryde ind i din telefon.
  4. Brug stærke, unikke adgangskoder. En stærk adgangskode kan gøre det sværere for hackere at bryde ind i din telefon.

Hos Safe har vi sammensat en række sikkerhedspakker, der kan hjælpe dig med at beskytte din telefon og andre enheder mod trusler.

Hvis du er bekymret for sikkerheden på din telefon, er det altid en god idé at tale med en professionel. Du kan klikke her for at få hjælp af en af vores sikkerhedseksperter om dine bekymringer.

Konklusion

Er min telefon hacket? Det er et vigtigt spørgsmål, som alle mobilbrugere bør stille sig selv. At kende tegnene på en hacket telefon og hvordan man beskytter sig selv, er vigtige skridt til at holde din enhed og dine oplysninger sikre. Vær altid opmærksom på din telefons opførsel og tag proaktive skridt for at beskytte dig selv mod trusler.

Virus på telefonen - Hvad gør jeg?

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

Har jeg virus på mobilen?
Er du bekymret for, om du har virus på mobilen? Det er muligt, at du gør, hvis din telefon viser uventet adfærd, såsom nedsat ydeevne, uønskede pop-up-reklamer, eller hvis batteriet drænes hurtigere end normalt.
Virusser på mobiltelefoner kan være lige så skadelige som dem, der inficerer computere.

Læs indlæg

10 sikkerhedsråd til en sikker 2024

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

I 2024 står vi over for en stadig mere kompleks og udfordrende digitalt landskab, hvor nye teknologier, smarte enheder og avancerede cybertrusler bliver en integreret del af vores daglige liv. I denne blog vil vi dykke ned i de 10 vigtigste sikkerhedsråd, der er designet til at beskytte din digitale tilstedeværelse.

Læs indlæg

Hacket på Messenger - Din guide til, at genvinde kontrollen

Indlæg af: Gabriel Back

Er dit Messenger blevet hacket? Det kan være en skræmmende oplevelse, men fortvivl ikke. Denne guide er skræddersyet til at hjælpe dig med at navigere gennem processen og genvinde kontrollen over din Messenger-konto.

Læs indlæg

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen