fbpx Min Facebook er blevet hacket - Hvad skal jeg gøre? | Safe Gå til hovedindhold
Tilbage til oversigt

Min Facebook er blevet hacket - Hvad skal jeg gøre?

Udgivet:

"Min Facebook er blevet hacket." Det er en sætning, der kan sende kuldegysninger ned ad ryggen på enhver bruger. Det er en skræmmende oplevelse at finde ud af, at din Facebook er blevet overtaget, at du er blevet hacket på Messenger, og at dine private oplysninger nu er i andres hænder. Det er vigtigt at handle hurtigt for at minimere skaden.

En cyberkriminel der hacker en Facebook-konto

Hvad gør man, hvis man er blevet hacket på Facebook?

Gennem deres kundeservice kan de hjælpe dig med at genoprette din konto og forhindre yderligere misbrug. I mellemtiden er det vigtigt at være opmærksom på tegnene på hacking. At ens Facebook konto er blevet overtaget, kan være en skræmmende oplevelse. Dog er der flere trin du kan tage, for at få kontrollen tilbage. Er du blevet hacket på Messenger, kan du følge de samme trin. For mere information om, hvordan du genkender, om du er blevet hacket, kan du læse vores artikel her: Er jeg blevet hacket? Lær symptomerne at kende og hvordan man får styringen tilbage.

Identitetstyveri på Facebook

Identitetstyveri på Facebook er en alvorlig sag, der kan have vidtrækkende konsekvenser for de berørte personer. Det sker, når nogen ulovligt overtager en andens Facebook-konto og udgiver sig for at være den pågældende person. Dette kan ske gennem hacking, phishing eller ved at gætte eller stjæle adgangskoden til personens konto.

Når en identitetstyv har adgang til din konto, kan de misbruge dine personlige oplysninger, sende falske beskeder til dine venner, oprette falske profiler i dit navn, eller endda forsøge at stjæle dine venner og families personlige oplysninger.

For at beskytte dig mod identitetstyveri på Facebook, er det vigtigt at tage nogle grundlæggende sikkerhedsforanstaltninger:

  1. Stærke adgangskoder: Brug en unik og kompleks adgangskode for din Facebook-konto, og ændrer den regelmæssigt. Undgå at bruge lette oplysninger som fødselsdage, navne på kæledyr eller andre personlige oplysninger.
  2. To-faktor godkendelse: Aktiver to-faktor godkendelse på din konto. Dette tilføjer et ekstra lag af sikkerhed ved at kræve en anden form for bekræftelse ud over din adgangskode, når du logger ind.
  3. Vær opmærksom på phishing: Vær på vagt over for mistænkelige e-mails eller beskeder, der beder om dine login-oplysninger. Facebook vil aldrig bede om din adgangskode via e-mail eller besked.
  4. Hold din computer sikker: Sørg for at din computer er beskyttet med opdateret antivirussoftware, og at dit operativsystem og dine browsere er opdaterede med de seneste sikkerhedsrettelser.

 

Cyberstalking på Facebook 

Med stigende forekomst af cyberstalking er det vigtigt at være opmærksom på sikkerhedsforanstaltninger. Dette omfatter ikke kun at have en stærk adgangskode og aktivere to-faktor-godkendelse, men også at have et backup-system på plads. Læs mere om backup og hvorfor det er så vigtigt her: wearesafe.dk/ordbog/backup.

Hvad gør man, hvis man er blevet hacket på facebook?

Står du i den situration hvor, din Facebook er blevet hacket kan du følge disse trin. Er du blevet hacket på Messenger, skal du følge de præcis samme trin, for at genvinde kontrollen. 

  1. Ændre adgangskode:
    Ændr din adgangskode med det samme, og sørg for, at den er stærk og unik.
  2. Aktiver tofaktorgodkendelse:
    Dette tilføjer et ekstra lag af sikkerhed til din konto.
  3. Tjek dine indstillinger:
    Gå gennem dine kontoindstillinger og se, om der er noget usædvanligt eller ændret.
  4. Undersøg aktivitet:
    Gennemgå din kontoaktivitet for at se, om der er blevet foretaget handlinger, du ikke genkender.
  5. Kontakt venner:
    Informer dine venner og familie om situationen, så de ikke falder for eventuelle svindel forsøg fra din hacket konto.
  6. Sikkerhedskopier data:
    Dette er et godt tidspunkt at begynde at lave backups af dine data. Hvis du ikke allerede har implementeret en backup strategi, læs mere om det her.
  7. Sørg for at have en sikkerhedspakke:
    Det kan hjælpe med at beskytte dig mod fremtidige angreb. Se vores tilbud på sikkerhedspakker.
  8. Hold øje med symptomer på identitetstyveri:
    Hvis du bemærker noget mistænkeligt, kan det være nødvendigt at kontakte politiet.
  9. Brug vores kundeservice:
    Hvis du har brug for hjælp, er vores kundeservice altid klar til at hjælpe.

Tofaktorgodkendelse på Facebook 

Totrinsgodkendelse er en sikkerhedsforanstaltning designet til at styrke beskyttelsen af din Facebook-konto udover dit password. Når totrinsgodkendelse er aktiveret, vil du blive bedt om at indtaste en unik loginkode eller bekræfte dit login, hver gang nogen forsøger at tilgå Facebook fra en ukendt browser eller enhed. Du vil også modtage notifikationer, hvis nogen forsøger at logge ind fra en ikke-genkendt browser eller enhed.

For at aktivere eller justere indstillingerne for totrinsgodkendelse, skal du navigere til dine sikkerheds- og loginindstillinger. Scroll ned til sektionen "Brug totrinsgodkendelse" og klik på "Rediger". Vælg den sikkerhedsmetode, du ønsker at tilføje og følg instruktionerne på skærmen.

Når du sætter totrinsgodkendelse op på Facebook, vil du blive bedt om at vælge en af tre sikkerhedsmetoder:

  1. Tryk på din sikkerhedsnøgle på en kompatibel enhed.
  2. Loginkoder fra en tredjeparts godkendelsesapp eksempelvis Google Authenticator
  3. SMS-koder sendt til din mobiltelefon.

Når totrinsgodkendelse er aktiveret, har du mulighed for at generere 10 gendannelseskoder, som du kan bruge i tilfælde af, at du ikke har adgang til din telefon.

 

Husk, at forebyggelse er den bedste forsvar mod hacking. Sørg for altid at beskytte din Facebook-konto og være opmærksom på tegn på uautoriseret aktivitet.

Virus på telefonen - Hvad gør jeg?

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

Har jeg virus på mobilen?
Er du bekymret for, om du har virus på mobilen? Det er muligt, at du gør, hvis din telefon viser uventet adfærd, såsom nedsat ydeevne, uønskede pop-up-reklamer, eller hvis batteriet drænes hurtigere end normalt.
Virusser på mobiltelefoner kan være lige så skadelige som dem, der inficerer computere.

Læs indlæg

10 sikkerhedsråd til en sikker 2024

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

I 2024 står vi over for en stadig mere kompleks og udfordrende digitalt landskab, hvor nye teknologier, smarte enheder og avancerede cybertrusler bliver en integreret del af vores daglige liv. I denne blog vil vi dykke ned i de 10 vigtigste sikkerhedsråd, der er designet til at beskytte din digitale tilstedeværelse.

Læs indlæg

Hacket på Messenger - Din guide til, at genvinde kontrollen

Indlæg af: Gabriel Back

Er dit Messenger blevet hacket? Det kan være en skræmmende oplevelse, men fortvivl ikke. Denne guide er skræddersyet til at hjælpe dig med at navigere gennem processen og genvinde kontrollen over din Messenger-konto.

Læs indlæg

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen