fbpx Virus på telefonen - Hvad gør jeg? | Safe Gå til hovedindhold
Tilbage til oversigt

Virus på telefonen - Hvad gør jeg?

Udgivet:

Er du bekymret for, om du har virus på mobilen? Det er muligt, at du gør, hvis din telefon viser uventet adfærd, såsom nedsat ydeevne, uønskede pop-up-reklamer, eller hvis batteriet drænes hurtigere end normalt. 

Virusser på mobiltelefoner kan være lige så skadelige som dem, der inficerer computere. For at lære mere om, hvad en virus er, og hvordan den påvirker dine enheder, besøg vores blogindlæg om emnet her.

Virus på en iPhone

Virus på telefoner

Har jeg virus på mobilen? 

At afgøre, om du har en virus på din mobil, kan være lidt udfordrende, da symptomerne kan variere. Her er nogle tegn, du kan kigge efter:

  • Uventet batteriforbrug: Hvis din mobil pludselig begynder at løbe tør for batteri meget hurtigere end normalt, kan det være et tegn på, at en virus kører i baggrunden.
  • Langsom ydeevne: Hvis din mobil er blevet mærkbart langsommere, kan det være et tegn på en virus. Vær dog opmærksom på, at dette også kan skyldes mange andre faktorer, såsom for mange apps, der kører på samme tid, eller at din mobil er ved at blive ældre.
  • Uønskede pop-ups: Hvis du begynder at se mange uønskede pop-up-annoncer på din mobil, kan det være et tegn på adware, en type virus.
  • Ukendte apps: Hvis du ser apps på din mobil, som du ikke husker at have downloadet, kan det være et tegn på en virus.
  • Uforklarlig datatrafik: Hvis du bemærker en uforklarlig stigning i din datatrafik, kan det være et tegn på, at en virus sender information tilbage til dens skaber.

Virus på iPhone

Selvom iPhones generelt er kendt for deres sikkerhedsforanstaltninger, er det stadig muligt for dem at få virus. Typisk sker dette, når en bruger downloader en inficeret app eller besøger en skadelig hjemmeside. Hvis du mistænker, at din iPhone er inficeret, er det bedst at foretage en komplet systemgendannelse. Husk at sikkerhedskopiere dine data først!

Virus på Samsung Galaxy

Har du virus på din Samsung Galaxy-telefon? Ligegyldigt hvordan den kom der, er det vigtigt at få den fjernet hurtigt. Android-systemer er mere udsatte for virusser end iOS-systemer, men fortvivl ikke! Du kan bruge antivirus-apps fra pålidelige udbydere til at scanne din enhed og fjerne den truende virus. For mere information om antivirus-software, besøg vores ordbog.

Virus på tablet

En virus på en tablet kan være lige så irriterende og skadelig som på en telefon. Tabletter er i bund og grund bare større versioner af smartphones, og de deler mange af de samme risici. Som med smartphones, er det bedst at have en god sikkerhedsapp installeret på din tablet for at beskytte mod eventuelle trusler. Du kan også tjekke vores blogindlæg om, hvordan du beskytter dig mod de nyeste trusler.

Rens din mobil for virus

At rense din mobil for virus er ikke så svært, som det kan lyde. Først og fremmest, hvis du ikke allerede har det, skal du installere en pålidelig antivirus-app på din telefon. Kør en fuld systemskanning for at finde og fjerne eventuelle trusler. Desuden kan du beskytte din telefon fremover ved at installere en af vores anbefalede sikkerhedspakker.

Sådan renser du din Android-telefon for virus

Hvis du har en virus på din Android-telefon, kan du følge disse trin for at rense din Android-telefon. Først og fremmest skal du starte din telefon i en fejlsikret tilstand for at forhindre virussen i at køre. Derefter kan du gå til dine app-indstillinger og manuelt afinstallere den mistænkelige app. Efter det, skal du installere en pålidelig antivirus-app og køre en fuld systemscanning.

Har du brug for mere hjælp?

Hvis du stadig oplever problemer eller har brug for yderligere hjælp, er du altid velkommen til at besøge vores kundeservice for at få hjælp.

Vi har et team af dedikerede teknikere klar til at hjælpe dig med at løse dine enheder problemer. Ingen ønsker at have virus på deres telefon. Ved at følge disse tips og ved at tage proaktive skridt til at beskytte din telefon, kan du undgå denne skadelige situation.

Virus på telefonen - Hvad gør jeg?

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

Har jeg virus på mobilen?
Er du bekymret for, om du har virus på mobilen? Det er muligt, at du gør, hvis din telefon viser uventet adfærd, såsom nedsat ydeevne, uønskede pop-up-reklamer, eller hvis batteriet drænes hurtigere end normalt.
Virusser på mobiltelefoner kan være lige så skadelige som dem, der inficerer computere.

Læs indlæg

10 sikkerhedsråd til en sikker 2024

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

I 2024 står vi over for en stadig mere kompleks og udfordrende digitalt landskab, hvor nye teknologier, smarte enheder og avancerede cybertrusler bliver en integreret del af vores daglige liv. I denne blog vil vi dykke ned i de 10 vigtigste sikkerhedsråd, der er designet til at beskytte din digitale tilstedeværelse.

Læs indlæg

Hacket på Messenger - Din guide til, at genvinde kontrollen

Indlæg af: Gabriel Back

Er dit Messenger blevet hacket? Det kan være en skræmmende oplevelse, men fortvivl ikke. Denne guide er skræddersyet til at hjælpe dig med at navigere gennem processen og genvinde kontrollen over din Messenger-konto.

Læs indlæg

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen