fbpx Antivirus | Safe Gå til hovedindhold

Antivirus

Udgivet:

Antivirussoftware er et program eller et sæt af programmer, der er designet til at forebygge, søge, opdage og fjerne software virus og andre skadelige software som malware, trojanske heste, orme og keylogger fra computere og netværk.

Hvordan virker det?

Antivirussoftware fungerer som en forsvarslinje for din computer mod trusler fra cyberspace, ved at tilbyde en bred vifte af sikkerhedsfunktioner:

  1. Virusdetektering og -fjernelse: Dette er kernefunktionen i alle antivirusprogrammer. De scanner din computer for at opdage og fjerne skadelige programmer og filer.
  2. Real-time scanning (on-access scanning): Denne funktion overvåger din computer løbende og automatisk, så potentielt skadelige filer opdages og stoppes, før de kan forårsage skade.
  3. Heuristisk analyse: Denne avancerede funktion gør det muligt for antivirussoftwaren at opdage nye eller ukendte trusler ved at analysere filers opførsel for at afgøre, om de er skadelige, selvom de ikke er i databasen med kendte trusler.
  4. Firewall: Nogle antivirusprogrammer inkluderer en firewall, der hjælper med at beskytte din computer mod uautoriseret adgang.
  5. E-mail beskyttelse: Denne funktion scanner indkommende og udgående e-mails for at opdage potentielle trusler.
  6. Webbeskyttelse: Denne funktion blokerer for adgang til skadelige websteder og beskytter mod phishing-angreb.
  7. Opdateringer: Antivirus programmer opdateres løbende med de nyeste virusdefinitioner for at kunne identificere og bekæmpe de nyeste trusler.

Selvom antivirussoftware er en vigtig del af computerens forsvar, er det vigtigt at bemærke, at det ikke er en altomfattende løsning. Brugere skal stadig udvise forsigtighed ved at undgå at klikke på mistænkelige links, åbne ukendte e-mail-vedhæftninger, besøge usikre websteder og downloade software fra upålidelige kilder. Det er også vigtigt at holde operativsystemet og andre programmer opdaterede for at lukke eventuelle sikkerhedshuller, der kan udnyttes af skadelig software. Du kan med fordel altid følge vores 5 gode råd så du kan forbedre din digitale sikkerhed. Læs dem her

I sidste ende er antivirussoftware et nødvendigt værktøj for at sikre, at din computer forbliver sund og fri for skadelige trusler, der kan kompromittere dine personlige oplysninger og den generelle funktion af din enhed.

Antivirus er en del af vores sikkerhedspakker Safe BASIS og Safe 360. Læs mere om vores sikkerhedspakker her.
 

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen