fbpx Sådan beskytter du dig mod de nyeste trusler | Safe Gå til hovedindhold
Tilbage til oversigt

Sådan beskytter du dig mod de nyeste trusler

Udgivet:

Introduktion

I en tid, hvor teknologi og internettet har overtaget vores dagligdag, er det vigtigere end nogensinde at beskytte sig mod cyberkriminalitet. Nyere trusler som phishing, ransomware og social engineering er blevet mere avancerede, og det kan være svært at vide, hvordan man beskytter sig. I denne artikel vil vi give dig nogle gode råd til, hvordan du kan beskytte dig selv og din virksomhed mod de nyeste trusler inden for cyberkriminalitet.

Hvilke trusler lurer om hjørnet?.

Cybersikkerhed er et stadigt voksende problem i vores digitale verden, og det er vigtigere end nogensinde at beskytte sig mod de mange trusler, der findes derude. Truslerne kan komme i form af virus, malware, phishing-angreb og ransomware, og de kan have alvorlige konsekvenser for både privatpersoner og virksomheder.

Hvorfor er de alvorlige?

Virus er et af de ældste og mest almindelige former for malware. De er designet til at replikere sig selv og sprede sig til andre computere via filer eller e-mails. Virus kan skade filer, ødelægge data, eller endda give angriberen fjernadgang til ens computer. Ransomware er en anden form for malware, som er blevet mere almindelig i de senere år. Det er et program, der krypterer brugerens filer og kræver en løsesum for at dekryptere dem. Ransomware kan være meget ødelæggende for virksomheder, da det kan føre til tab af vigtige data og tid.

Phishing-angreb er en form for social engineering, hvor angribere forsøger at få personlige oplysninger ved at udgive sig for at være en pålidelig kilde. Det kan ske via e-mails, sms’er eller beskeder på sociale medier. Angriberen kan derefter bruge disse oplysninger til at få adgang til ens konti eller for at begå svindel.

Hvordan beskytter jeg mig?

Så hvordan beskytter man sig mod disse trusler? Heldigvis er der flere ting, man kan gøre for at beskytte sig. For det første bør man holde sine software opdateret, være forsigtig med at åbne e-mails eller links fra mistænkelige kilder, bruge en god antivirus-software og være forsigtig med at dele personlige oplysninger online. Det er også vigtigt at have backup af vigtige data, så man kan gendanne dem, hvis uheldet er ude.

For virksomheder er det også vigtigt at gøre sig bekendt med de lovgivninger og regulativer, der gælder for virksomheden og sørge for at overholde dem. Derudover er det vigtigt at have interne procedurer for håndtering af cyberangreb og træne personale i dem. Overvej også at ansætte en ekspert eller et firma specialiseret i cybersikkerhed for at hjælpe med at beskytte virksomheden mod trusler.

 

Hos Safe leverer vi hele pakken.
Digital sikkerhed er en jungle at navigere i, men sådan behøver det ikke at være. Hos Safe går vi ind for 1. klasse service og support og derfor kommer vi selvfølgelig hjem til dig og hjælper når teknikken driller. Klik her for at se vores sikkerhedspakker

 

 

 

Virus på telefonen - Hvad gør jeg?

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

Har jeg virus på mobilen?
Er du bekymret for, om du har virus på mobilen? Det er muligt, at du gør, hvis din telefon viser uventet adfærd, såsom nedsat ydeevne, uønskede pop-up-reklamer, eller hvis batteriet drænes hurtigere end normalt.
Virusser på mobiltelefoner kan være lige så skadelige som dem, der inficerer computere.

Læs indlæg

10 sikkerhedsråd til en sikker 2024

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

I 2024 står vi over for en stadig mere kompleks og udfordrende digitalt landskab, hvor nye teknologier, smarte enheder og avancerede cybertrusler bliver en integreret del af vores daglige liv. I denne blog vil vi dykke ned i de 10 vigtigste sikkerhedsråd, der er designet til at beskytte din digitale tilstedeværelse.

Læs indlæg

Hacket på Messenger - Din guide til, at genvinde kontrollen

Indlæg af: Gabriel Back

Er dit Messenger blevet hacket? Det kan være en skræmmende oplevelse, men fortvivl ikke. Denne guide er skræddersyet til at hjælpe dig med at navigere gennem processen og genvinde kontrollen over din Messenger-konto.

Læs indlæg

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen