fbpx Sikker nethandel | Safe Gå til hovedindhold

Sikker nethandel

Handler du på internettet? Så vær digitalt sikret, for vi kender alle til eksempler på mennesker, der er blevet snydt, når de handler på nettet. Mange af os har også selv prøvet det i større eller mindre grad, men meget kan undgås, hvis man er lidt opmærksom, og ikke tror på hvad som helst og hvem som helst.

Vi vil opsummere nogle gode retningslinjer for, hvordan man kan sikre sig bedst muligt, både så ikke man får stjålet sine personlige data, men også for at man ikke bliver snydt direkte.

 1. Tro ikke på hvad som helst.

  Man ser ofte tilbud i reklamebannerne på f.eks Facebook, der tilbyder mærkevarer som Nike, Adidas o.l til priser langt under normalen. Her skal man være realistisk og huske på, at sådan en reklamer vises til tusindvis af mennesker og ikke blot til dig. Altså vil det være en meget dårlig forretning for Nike, at sælge et par sko til 100 kr, der normalt vil koste 1500 kr.

  Hvis det lyder for godt til at være sandt, så er det nok IKKE sandt.

 2. Tjek altid hjemmesiden FØR du handler.

  Tjek eksempelvis adressen på google og/eller trustpilot. Hvis andre har haft dårlige oplevelser med denne webshop, vil det oftest vises her

 3. Hjemmesiden bør være mærket med Https://

  Oppe i venstre hjørne i din browser / menulinjen, bør der være en grøn hængelås og stå Sikker, dette viser at web-siden har SSL certifikat.

  Hvad betyder hhtps så egentlig? Ganske kort og konkret: Sikker overførsel af data på internettet, altså kan ingen uvedkommende opsnappe data delt mellem browser og server.

 4. Se efter e-mærket,

  Hvis du ser efter e-mærket, kan du være sikker på at handle på en anerkendt side, der handler efter gældende dansk lovgivning. Disse webshops følges løbende af e-mærkets jurister, som også hjælper dig, hvis du alligevel skulle opleve problemer.

 5. CVR nummer skal altid være synlig på en dansk webshop.

  Dette nr. kan altid kontrolleres på virk.dk, Her registreres ALLE virksomheder i DK. Vær altid opmærksom på sproget der er anvendt. Hvis dette indeholder mange fejl, er der meget stor sandsynlighed for, at siden er fup.

 6. Betal ALTID med kort eller mobilepay.

  Hvis du med betaler med kort eller mobilepay, er du beskyttet af indsigelsesordningen. Den er gældende i tilfælde af, at produktet ikke leveres, er beskadiget, eller andet der gør, at handlen ikke er overholdt.

 7. Hvor sendes varen fra?

  Vær opmærksom på hvor varen sendes fra, da du kan risikere, at skulle betale told, moms og afgifter af dine varer, når de importeres fra udlandet. Nogle webshops har danske web-adresser og dansk hjemmeside, men får leveret varen fra udlandet, dette kan medfører ekstra omkostninger

  Læs mere om regler for import HER   

 8. Vær opmærksom på kopivarer.

  Da det er lovligt at eje kopivare i Danmark, men ulovligt at videresælge disse varer, er det op til myndighederne, at afgøre hvorvidt dit køb er til eget brug.Se nærmere info om lovgivning  HER   

 9. Hvad koster levering?

  Undersøg leveringsomkostningerne, da disse kan variere meget. Nogle gange er leveringsomkostningerne så høje, at de forklarer varens lave pris.

 10. Tjek dine konto

  Tjek altid din konto posteringer, så du er sikker på, at det kun er de beløb, du har bestilt, der bliver hævet på din konto.

 11. Gem din dokumentation.

  Gem altid dokumentation for din betaling, denne kan bruges ved evt dobbel trækning på din konto, fejllevering eller manglende levering.

 12. Hold øje med adressen.

  Hold øje med URL'en for at sikre dig at du køber på en sikker hjemmeside, hvis du vil læse mere om hvordan du ved at hjemmesiden er sikker så læs med her.

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen