fbpx Min Instagram er hacket - Hvad skal jeg gøre? | Safe Gå til hovedindhold
Tilbage til oversigt

Min Instagram er hacket - Hvad skal jeg gøre?

Udgivet:

Frygter du at din Instagram er blevet hacket? Dette kan være en skræmmende oplevelse, især når du ikke kan logge på Instagram og har brug for hjælp. 
Her på Safe arbejder vi med at forstå, hvordan hacking foregår og hjælpe folk med at genvinde adgangen til deres konti.

Kvinde der kigger bekymret på hendes telefon

Hvad kan det have af konsekvenser hvis din Instagram-konto er hacket?

Når din Instagram-konto er hacket, kan det have flere konsekvenser. For det første kan din personlige information blive kompromitteret. Dette inkluderer navne, fødselsdatoer, billeder og endda privat kommunikation. Læs mere om datalæk her 

For det andet kan hackere bruge din konto til at udsende spam eller skadeligt indhold, hvilket kan skade dit ry og relationer. I nogle tilfælde kan hackere endda forsøge at afpresse dig ved at true med at offentliggøre dine personlige data. Desuden, hvis du bruger Instagram til forretningsformål, kan en hacket konto føre til tab af vigtige forbindelser og kunder.

Er du blevet hacket på Instagram? Få professionel hjælp 

Vi vil gerne have verdens bedste IT-supportere. Da hackerne konstant finder på nye metoder, kræver at vi konstant videreuddanner vores IT-supportere. Derfor hjælper vi kvit og frit, hvis du blevet hacket på Instagram. Det eneste du skal gøre, er at beskrive dit problem, og så får du hjælp hurtigst muligt (typisk indenfor 24 timer). Du kan få hjælp her, eller ved at ringe på 80 83 04 54

 

Her er nogle tegn, der kan indikere, at din Instagram-konto er blevet hacket:

 1. Uventede ændringer i din profil: Hvis du bemærker ændringer i dit profilbillede, bio, e-mail, telefonnummer eller links, som du ikke selv har foretaget, kan det være et tegn på, at nogen har fået adgang til din konto.
 2. Ukendte indlæg, kommentarer eller beskeder: Hvis der er indlæg, kommentarer eller beskeder sendt fra din konto, som du ikke har skrevet, er det sandsynligt, at din konto er blevet hacket.
 3. Ændringer i følge-listen: Hvis du pludselig følger en masse ukendte konti, eller hvis nogle af de konti, du fulgte, er blevet fjernet, kan det være et tegn på, at din konto er blevet kompromitteret.
 4. Adgangskodeændringer: Hvis du ikke kan logge ind på din konto, fordi din adgangskode er blevet ændret, er det et klart tegn på, at nogen har fået adgang til din konto.
 5. E-mails fra Instagram om ændringer, du ikke har foretaget: Hvis du modtager e-mails fra Instagram om ændringer i din e-mailadresse eller adgangskode, som du ikke selv har foretaget, er det et tegn på, at nogen muligvis har fået adgang til din konto.

Hvis du oplever nogen af disse tegn, skal du straks tage skridt til at sikre din konto. 

Hvad skal jeg gøre, hvis min Instagram er blevet hacket?

Hvis du mistænker, at din Instagram er blevet hacket, skal du følge disse trin:

 1. Ændre din adgangskode:
  Gå til Instagrams login-side og klik på "Glemt adgangskode". Følg vejledningen for at nulstille din adgangskode. Brug en stærk og unik adgangskode, der indeholder både bogstaver, tal og symboler. Læs mere om stærke kodeord her
 2. Sikkerhedskontrol:
  Gennemgå dine kontoindstillinger for at sikre, at din email og telefonnummer stadig er korrekte. Hvis hackeren har ændret dem, skal du opdatere dem med det samme.
 3. Kontakt Safe Kundeservice:
  Hvis du stadig har problemer, kan vores support  hjælpe dig. Vi har eksperter klar til at hjælpe med at genvinde adgangen til din konto.
 4. Beskyt dig selv i fremtiden: 
  Benyt dig af en god digital sikkerhedspakke. Disse kan hjælpe med at beskytte dine online konti mod fremtidige angreb.

Her er nogle forslag til, hvad du kan gøre for at mindske risikoen for at blive hacket:

 1. Brug et stærkt sikkerhedsprogram: Brug af sikkerhedsprogrammer beskytter dine online konti, som Instagram, mod hacking. De opdager og blokerer skadelige links og inficerede filer, forhindrer adgang fra uautoriserede tredjeparter og opdateres løbende mod nye trusler. Med et sikkerhedsprogram minimeres risikoen for at blive hacket ved at beskytte mod malware og udnyttelse af software-sårbarheder.
 2. Brug stærke adgangskoder: En stærk adgangskode er lang, kompleks og unik. Den bør indeholde en blanding af bogstaver, tal og specialtegn. Undgå at bruge nemme at gætte oplysninger som din fødselsdato, dit navn eller almindelige ord.
 3. Aktiver to-faktor-autentificering: To-faktor-autentificering (2FA) tilføjer et ekstra lag af sikkerhed til din konto ved at kræve en anden form for bekræftelse ud over din adgangskode, såsom en kode sendt til din telefon.
 4. Vær forsigtig med phishing-forsøg: Hackere kan forsøge at narre dig til at give dine loginoplysninger ved at sende dig falske e-mails eller beskeder, der ser ud som om de kommer fra Instagram. Vær altid skeptisk over for e-mails eller beskeder, der beder om dine personlige oplysninger.
 5. Hold din e-mail sikker: Da din e-mail ofte er knyttet til dine online-konti, er det vigtigt at holde den sikker. Brug en stærk adgangskode, og aktiver 2FA hvis det er muligt.
 6. Opdater dine apps og enheder: Opdateringer indeholder ofte sikkerhedsforbedringer, der kan beskytte dig mod hacking. Sørg for at holde dine apps og enheder opdaterede.
 7. Undgå at dele din konto: Del ikke dine loginoplysninger med andre. Hvis du skal dele adgang til din konto, overvej at bruge funktioner som Instagram's "delt konto" funktion, som giver andre mulighed for at administrere din konto uden at kende din adgangskode.
 8. Log ud af offentlige eller delte enheder: Hvis du logger ind på din Instagram-konto fra en offentlig computer eller en vens telefon, skal du huske at logge ud igen, når du er færdig.

Ved at følge disse trin kan du i høj grad mindske risikoen for at din Instagram-konto bliver hacket.

 

At få hacket sin Instagram kan være en skræmmende oplevelse, men med den rette viden og hjælp kan du genvinde kontrol over din konto. For yderligere information om emnet, tjek vores blogindlæg om "Er jeg blevet hacket?" og "Min Facebook er blevet hacket".

Virus på telefonen - Hvad gør jeg?

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

Har jeg virus på mobilen?
Er du bekymret for, om du har virus på mobilen? Det er muligt, at du gør, hvis din telefon viser uventet adfærd, såsom nedsat ydeevne, uønskede pop-up-reklamer, eller hvis batteriet drænes hurtigere end normalt.
Virusser på mobiltelefoner kan være lige så skadelige som dem, der inficerer computere.

Læs indlæg

10 sikkerhedsråd til en sikker 2024

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

I 2024 står vi over for en stadig mere kompleks og udfordrende digitalt landskab, hvor nye teknologier, smarte enheder og avancerede cybertrusler bliver en integreret del af vores daglige liv. I denne blog vil vi dykke ned i de 10 vigtigste sikkerhedsråd, der er designet til at beskytte din digitale tilstedeværelse.

Læs indlæg

Hacket på Messenger - Din guide til, at genvinde kontrollen

Indlæg af: Gabriel Back

Er dit Messenger blevet hacket? Det kan være en skræmmende oplevelse, men fortvivl ikke. Denne guide er skræddersyet til at hjælpe dig med at navigere gennem processen og genvinde kontrollen over din Messenger-konto.

Læs indlæg

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen