fbpx Spoofing afsløret: Hvordan hackere udgiver sig for at være dig | Safe Gå til hovedindhold
Tilbage til oversigt

Spoofing afsløret: Hvordan hackere udgiver sig for at være dig

Udgivet:

Spoofing er en bred term, der dækker over en type cyberkriminalitet, hvor en hacker udgiver sig for at være en betroet bruger eller enhed for at få dig til at gøre noget, der gavner hackeren og skader dig. Der er forskellige former for spoofing, herunder email spoofing, IP spoofing, sms spoofing, spoofing opkald og spoofing telefonnummer.

En masse mennesker der går med deres telefoner

De forskellige former for spoofing

Der er forskellige former for spoofing, herunder email spoofing, IP spoofing, sms spoofing, spoofing opkald og spoofing telefonnummer.

Email spoofing

Email spoofing er en af de mest almindelige former for spoofing. Her sender cyberkriminelle emails, der ser ud til at være fra betroede afsendere, som f.eks. kunder, kolleger eller chefer. I virkeligheden er disse emails fra cyberkriminelle, der bevidst udgiver sig for at være nogen andre for at vinde din tillid og få dig til at udføre en handling, der gavner dem. Dette kan være alt fra en pengeoverførsel til at give adgang til et system.

For at beskytte dig mod disse angreb, anbefaler vi at læse vores blogindlæg om hvordan du finder ud af, om din telefon er blevet hacket.

IP spoofing

IP spoofing er en anden almindelig form for spoofing. Her forsøger en hacker at få uautoriseret adgang til et system ved at sende meddelelser med en falsk eller "spoofed" IP-adresse. Dette får det til at se ud, som om meddelelsen kommer fra en pålidelig kilde, f.eks. en computer på det samme interne netværk.

For at forstå mere om malware og hvordan du undgår det, kan du besøge vores side om hvad malware er, og hvordan du undgår at få det.

SMS spoofing og opkalds spoofing 

SMS spoofing, spoofing opkald og spoofing telefonnummer er andre former for spoofing, hvor en hacker udgiver sig for at være en anden person eller enhed via sms eller telefonopkald. Dette kan bruges til at snyde folk til at give personlige oplysninger eller til at udføre handlinger, der gavner hackeren.

For at beskytte dig mod disse angreb, anbefaler vi at læse vores blogindlæg om gode råd og tips til at være beskyttet mod spam.

Hvordan beskytter man sig mod spoofing?

Det er vigtigt at være opmærksom på risikoen for spoofing og tage skridt til at beskytte sig selv. Hvis du er i tvivl om legitimiteten af en email, bør du ringe til afsenderen for at bekræfte, at de faktisk har sendt mailen. Når du besøger et website, skal du være ekstra opmærksom på, hvordan websitet ser ud og opfører sig. Hvis noget virker mistænkeligt, skal du forlade websitet uden at dele personlige oplysninger.

Safe's Sikkerhedspakker side kan du finde effektive sikkerhedsløsninger, der kan beskytte dig mod falske websites og fjerne malware, så snart den forsøger at infiltrere dit system.

Spoofing er en alvorlig trussel, der kan have alvorlige konsekvenser for både enkeltpersoner og virksomheder. Det er vigtigt at være opmærksom på risikoen og tage skridt til at beskytte sig selv. Hvis du har spørgsmål eller bekymringer om spoofing, kan du altid kontakte Safe's Kundeservice for yderligere hjælp.

For mere information om relaterede emner, kan du besøge vores blogindlæg om hvad phishing er.

Virus på telefonen - Hvad gør jeg?

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

Har jeg virus på mobilen?
Er du bekymret for, om du har virus på mobilen? Det er muligt, at du gør, hvis din telefon viser uventet adfærd, såsom nedsat ydeevne, uønskede pop-up-reklamer, eller hvis batteriet drænes hurtigere end normalt.
Virusser på mobiltelefoner kan være lige så skadelige som dem, der inficerer computere.

Læs indlæg

10 sikkerhedsråd til en sikker 2024

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

I 2024 står vi over for en stadig mere kompleks og udfordrende digitalt landskab, hvor nye teknologier, smarte enheder og avancerede cybertrusler bliver en integreret del af vores daglige liv. I denne blog vil vi dykke ned i de 10 vigtigste sikkerhedsråd, der er designet til at beskytte din digitale tilstedeværelse.

Læs indlæg

Hacket på Messenger - Din guide til, at genvinde kontrollen

Indlæg af: Gabriel Back

Er dit Messenger blevet hacket? Det kan være en skræmmende oplevelse, men fortvivl ikke. Denne guide er skræddersyet til at hjælpe dig med at navigere gennem processen og genvinde kontrollen over din Messenger-konto.

Læs indlæg

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen