fbpx Phishing: Lær hvordan du genkender og undgår phishing-angreb | Safe Gå til hovedindhold
Tilbage til oversigt

Phishing: Lær hvordan du genkender og undgår phishing-angreb

Udgivet:

Phishing er en alvorlig cybertrussel, som du skal være opmærksom på. Den består i at lokke følsomme oplysninger som brugernavne, adgangskoder og kreditkort detaljer (og undertiden, indirekte, penge) fra en person ved at udgive sig for at være en pålidelig enhed i en elektronisk kommunikation.

En orange fisk omringet af phishing mails

Typer af phishing

Der findes forskellige typer af phishing, herunder url phishing, phishing mails og spear phishing. I url phishing forsøger hackere at skabe en falsk webside, der ligner en ægte en, for at få brugerne til at indtaste deres følsomme oplysninger. Det er derfor vigtigt at dobbelttjekke webadressen, før du indtaster nogle oplysninger.

Phishing mails

Phishing mails er en anden almindelig form for phishing. I disse typer angreb sender cyberkriminelle e-mails, der ser ud til at komme fra pålidelige kilder, såsom din bank, din internetudbyder eller endda en ven. Disse e-mails vil typisk bede dig om at opdatere dine konto informationer, og vil give dig et link til at gøre det. Dette link fører dog til en falsk webside, der er oprettet til at stjæle dine oplysninger.

Spear phishing

Spear phishing er en mere målrettet form for phishing. I stedet for at sende generelle e-mails ud til tusindvis af mennesker, vil spear phishing angreb være rettet mod enkeltpersoner eller virksomheder. Disse angreb er ofte meget mere sofistikerede og kan være sværere at genkende.

Hvordan undgår jeg phishing? 

At beskytte sig mod phishing kræver både opmærksomhed og brug af passende værktøjer. Her er nogle tips til, hvordan du kan beskytte dig selv:

  • Undersøg e-mailens afsender:
    Vær opmærksom på e-mails fra ukendte afsendere eller e-mails, der anmoder om bekræftelse af personlige oplysninger. Hvis du er i tvivl, kontakt da organisationen direkte via deres officielle kontaktinformationer i stedet for at svare på e-mailen.
  • Vær forsigtig med links:
    Åbn aldrig links i e-mails fra ukendte afsendere. Selv hvis e-mailen ser ud til at komme fra en troværdig kilde, er det bedst at kopiere og indsætte linket i din browser i stedet for at klikke direkte på det.
  • Hold øje med stavemåder og grammatik:
    Mange phishing-e-mails er fyldt med stavefejl og grammatiske fejl. Hvis e-mailen er dårligt skrevet, er det et godt tegn på, at det kan være et phishing-forsøg.
  • Installer en god sikkerhedssoftware:
    Gode sikkerhedspakker inkluderer ofte phishing-beskyttelse, der hjælper med at blokere mistænkelige websteder og e-mails. Hos Safe tilbyder vi omfattende sikkerhedsløsninger, der kan hjælpe dig med at beskytte dig mod phishing.
  • Uddan dig selv: Ved at blive mere bevidst om, hvad phishing er, og hvordan det ser ud, kan du bedre beskytte dig selv. Besøg vores blog for at lære mere om phishing og andre trusler.

Husk, det er altid bedst, at være på den sikre side. Hvis du nogensinde er i tvivl, skal du ikke klikke på linket eller give dine oplysninger.

Sikker mod phishing med Safe 

Hos Safe tilbyder vi omfattende sikkerhedspakker designet til at beskytte dig mod alle former for cybertrusler, herunder phishing. Disse pakker inkluderer alt fra antivirussoftware til firewallbeskyttelse og meget mere. Du kan læse mere om vores sikkerhedspakker på vores webside.

Hvis du nogensinde er i tvivl om en e-mail eller webside, skal du kontakte vores kundeservice. De er altid klar til at hjælpe dig med at afgøre, om en e-mail eller webside er legitim, og hvordan du kan beskytte dig selv mod phishing.

Yderligere ressourcer

For mere information om emner relateret til phishing og internet sikkerhed, anbefaler vi vores blog. I indlægget "Hvad er en hacker?" kan du få et dybere indblik i, hvem disse cyberkriminelle er, og hvordan de opererer.

I indlægget "Hvordan blokerer man en mail?" kan du finde ud af, hvordan du kan stoppe uønskede e-mails og reducere din risiko for phishing.

Vi har også en dybdegående guide til "Svindel på internettet", hvor vi dækker alt fra phishing til malware.

Og hvis du vil vide mere om malware, kan du besøge vores side "Hvad er malware, og hvordan undgår du at få det?".

Phishing er en alvorlig trussel, men med den rette viden og de rigtige værktøjer kan du beskytte dig selv og din virksomhed mod disse angreb.

Virus på telefonen - Hvad gør jeg?

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

Har jeg virus på mobilen?
Er du bekymret for, om du har virus på mobilen? Det er muligt, at du gør, hvis din telefon viser uventet adfærd, såsom nedsat ydeevne, uønskede pop-up-reklamer, eller hvis batteriet drænes hurtigere end normalt.
Virusser på mobiltelefoner kan være lige så skadelige som dem, der inficerer computere.

Læs indlæg

Min Facebook er blevet hacket - Hvad skal jeg gøre?

Indlæg af: Oscar Hedeby Iversen

"Min Facebook er blevet hacket." Det er en sætning, der kan sende kuldegysninger ned ad ryggen på enhver bruger. Det er en skræmmende oplevelse at finde ud af, at din Facebook er blevet overtaget, at du er blevet hacket på Messenger, og at dine private oplysninger nu er i andres hænder. Det er vigtigt at handle hurtigt for at minimere skaden.

Læs indlæg

Min Instagram er hacket - Hvad skal jeg gøre?

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

Frygter du at din Instagram er blevet hacket? Dette kan være en skræmmende oplevelse, især når du ikke kan logge på Instagram og har brug for hjælp. 
Her på Safe arbejder vi med at forstå, hvordan hacking foregår og hjælpe folk med at genvinde adgangen til deres konti.

Læs indlæg

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen