fbpx 29-årig mand tiltalt for at videresælge 500.000 lækkede loginoplysninger | Safe Gå til hovedindhold
Tilbage til oversigt

29-årig mand tiltalt for at videresælge 500.000 lækkede loginoplysninger

Udgivet:

I en nylig sag har National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) rejst tiltale mod en 29-årig mand fra Odense. Han er anklaget for ulovligt at have videresolgt loginoplysninger til forskellige online tjenester. Dette blogindlæg vil dykke ned i sagen og diskutere, hvad det betyder for dig som bruger, og hvordan du kan beskytte dig selv.

En computer med kode på

Hvad gik der galt?

følge tiltalen har den 29-årige mand videresolgt lister med i alt ca. 500.000 lækkede loginoplysninger. Disse oplysninger var tilknyttet forskellige online tjenester, herunder flere streamingtjenester som TV2 Play, Viaplay, HBO Max, Paramont+ og Podimo. Manden havde endda oprettet en salgsfunktion på en hjemmeside, hvor kunderne kunne købe sig til en eksisterende brugeres loginoplysninger. Vil du vide mere om datalæk, kan du læse mere her

Anklagerens udtalelse

Anklagerfuldmægtig hos NSK, Brian Kaas Borgstrøm, udtalte, at den tiltalte har udnyttet datalæk til at skaffe tilfældige betalende kunders login-oplysninger for derefter at sælge dem videre.

Hvad betyder det for dig?

Risiko for misbrug

Når dine login oplysninger er i de forkerte hænder, er der risiko for, at de kan blive misbrugt. I dette tilfælde gav det køberne mulighed for at misbruge de rigtige kunders konti.

Økonomisk tab

Udover risikoen for misbrug kan der også være økonomiske konsekvenser. Uautoriserede brugere kan foretage køb eller abonnementer, som du bliver faktureret for. Vil du vide mere om identitetstyveri, kan du læse vores blogopslag “Identitetstyveri: Hvad det er og hvordan man undgår det”

Hvordan beskytter du dig selv?

Tjek om dine data er blevet lækket

I lyset af den nylige sag om den 29-årige mand, der blev tiltalt for at videresælge lækkede login oplysninger, er det mere relevant end nogensinde at tjekke, om dine egne data er sikre. At vide, om dine oplysninger er blevet kompromitteret, kan give dig mulighed for at tage hurtige forholdsregler og minimere skaden. Du kan tjekke om dine data er lækket her

Skift adgangskoder regelmæssigt

En af de mest effektive måder at beskytte dig selv på er ved at regelmæssigt ændre dine adgangskoder.

Brug to-faktor-autentificering

To-faktor-autentificering tilføjer et ekstra lag af sikkerhed ved at kræve en sekundær bekræftelse udover din adgangskode.

Hold øje med dine konti

Overvåg dine konti for eventuelle mistænkelige aktiviteter og reagerer hurtigt, hvis du bemærker noget usædvanligt.

Sager som denne understreger vigtigheden af at tage din digitale sikkerhed alvorligt. Det er afgørende at være proaktiv og tage de nødvendige skridt for at beskytte dine personlige oplysninger.
Hvis du har spørgsmål eller bekymringer om din digitale sikkerhed, er du altid velkommen til at kontakte os hos Safe. Vi er her for at hjælpe dig.

Virus på telefonen - Hvad gør jeg?

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

Har jeg virus på mobilen?
Er du bekymret for, om du har virus på mobilen? Det er muligt, at du gør, hvis din telefon viser uventet adfærd, såsom nedsat ydeevne, uønskede pop-up-reklamer, eller hvis batteriet drænes hurtigere end normalt.
Virusser på mobiltelefoner kan være lige så skadelige som dem, der inficerer computere.

Læs indlæg

Cybersikkerhed i hverdagen: Enkle tips til bedre personlig datasikkerhed

Indlæg af: Oscar Hedeby Iversen

I en tid, hvor vores digitale liv bliver stadig mere integreret med den fysiske verden, er det essentielt at tage ansvar for vores personlige datasikkerhed. Dette blogindlæg er dedikeret til at give dig enkle, men effektive, tips til at styrke din cybersikkerhed i dagligdagen.

Læs indlæg

Fremtidens datasikring 

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

Cybertrusler er ikke kun et problem for store virksomheder. Mindre virksomheder er faktisk mere sårbare over for cyberangreb, da de ofte mangler ressourcerne til at beskytte sig effektivt. I denne artikel vil vi give dig vigtige tips til at forbedre cybersikkerheden i din mindre virksomhed.

Læs indlæg

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen