fbpx Hvad er stalking? -Og hvad skal jeg gøre, hvis jeg bliver stalket? | Safe Gå til hovedindhold
Tilbage til oversigt

Hvad er stalking? -Og hvad skal jeg gøre, hvis jeg bliver stalket?

Udgivet:

Stalking er en alvorlig og bekymrende handling, der påvirker mange mennesker over hele verden. For at forstå hvad stalking er og hvad der adskiller det fra almindelige interaktioner, skal vi først dykke ned i dybden af denne adfærd.

En mand der lurer ind gennem et vindue

Definition af Stalking

Stalking defineres som uønsket eller obsessiv opmærksomhed fra en person mod en anden. Det kan inkludere forskellige former for adfærd som konstant at chikanere, forfølge, trække information om den anden person eller selv invasion af privatlivet.

Når vi taler om, hvad en stalker er, er det vigtigt at bemærke, at en stalker normalt er nogen, der konstant og vedvarende chikanerer en anden person på en måde, der skaber angst og frygt.

For at forstå mere om stalking, kan du læse om forskellige typer af chikane på vores side hvad er chikane.

Hvornår er det stalking

Et vigtigt spørgsmål at stille er: hvornår er det stalking? Stalking er mere end bare gentagne uønskede interaktioner. Det er en vedvarende adfærd, der har til hensigt at skabe ubehag, angst eller frygt for offeret. Det kan involvere handlinger som at følge efter nogen, uønskede kontakter, trusler eller endda fysisk vold.

Hvis du føler dig truet, og du mener, at du bliver stalket, er det afgørende at søge hjælp og rådgivning så hurtigt som muligt. Kontakt politiet hvis du er udsat for stalking. 

Cyberstalking

I den digitale tidsalder er cyberstalking blevet en alvorlig bekymring. Cyberstalking er stalking, der foregår online, og det kan være lige så skadeligt og frygtindgydende som fysisk stalking. Du kan læse mere om dette på vores side om cyberstalking. Er du udsat for cyberstalking, er det vigtigt at kontakte myndighederne hurtigt. Du kan også få akut hjælp her

Sikkerhed Mod Stalking

Beskyttelse mod stalking er afgørende. På vores sikkerhedspakker side, tilbyder vi en række løsninger designet til at hjælpe folk beskytte sig selv og deres kære mod stalking.

Aflytning af Telefoner

I nogle tilfælde kan stalkere forsøge at aflytte telefoner for at indsamle information. Det er vigtigt at være opmærksom på tegn på denne type adfærd og vide, hvordan man beskytter sig selv. Læs vores blogindlæg om aflytning af telefoner for mere information.

Konklusion

Stalking er en alvorlig adfærd, der kan have dybtgående konsekvenser for ofre. Det er vigtigt at forstå, hvad stalking er, og hvordan man kan beskytte sig selv og sine kære. Hvis du har mistanke om, at du bliver stalket, er det vigtigt at søge hjælp med det samme. Vi håber, at denne artikel har givet dig et bedre indblik i, hvad stalking er, og hvordan du kan forhindre det.

Virus på telefonen - Hvad gør jeg?

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

Har jeg virus på mobilen?
Er du bekymret for, om du har virus på mobilen? Det er muligt, at du gør, hvis din telefon viser uventet adfærd, såsom nedsat ydeevne, uønskede pop-up-reklamer, eller hvis batteriet drænes hurtigere end normalt.
Virusser på mobiltelefoner kan være lige så skadelige som dem, der inficerer computere.

Læs indlæg

10 sikkerhedsråd til en sikker 2024

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

I 2024 står vi over for en stadig mere kompleks og udfordrende digitalt landskab, hvor nye teknologier, smarte enheder og avancerede cybertrusler bliver en integreret del af vores daglige liv. I denne blog vil vi dykke ned i de 10 vigtigste sikkerhedsråd, der er designet til at beskytte din digitale tilstedeværelse.

Læs indlæg

Hacket på Messenger - Din guide til, at genvinde kontrollen

Indlæg af: Gabriel Back

Er dit Messenger blevet hacket? Det kan være en skræmmende oplevelse, men fortvivl ikke. Denne guide er skræddersyet til at hjælpe dig med at navigere gennem processen og genvinde kontrollen over din Messenger-konto.

Læs indlæg

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen