fbpx Min Email er blevet hacket - Hvad gør jeg? | Safe Gå til hovedindhold
Tilbage til oversigt

Min Email er blevet hacket - Hvad gør jeg?

Udgivet:

Hvis du har mistanke om, at din mail er blevet hacket, er det vigtigt at handle hurtigt. Her er en trin-for-trin guide til, hvad du skal gøre, hvis du står over for en hacket mailadresse.

En tablet, computer og telefon med virus

Tegn på en hacket mail

Det første spørgsmål, mange stiller, er: "Kan ens mail blive hacket?" Svaret er desværre ja. Det næste spørgsmål er så: "Hvordan ved jeg, at min mail er hacket?" Der er flere tegn, du kan kigge efter. Du modtager måske emails om ændringer i dine konti, som du ikke har foretaget. Eller du kan se, at der er sendt emails fra din konto, som du ikke har skrevet.

Er du blevet hacket? Få professionel hjælp 

Vi vil gerne have verdens bedste IT-supportere. Da hackerne konstant finder på nye metoder, kræver at vi konstant videreuddanner vores IT-supportere. Derfor hjælper vi kvit og frit, hvis du blevet hacket. Det eneste du skal gøre, er at beskrive dit problem, og så får du hjælp hurtigst muligt (typisk indenfor 24 timer). Du kan få hjælp her, eller ved at ringe på 80 83 04 54

Er jeg blevet hacket?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er blevet hacket, kan du læse mere på vores blogopslag “Er jeg blevet hacket”. Her finder du mere information om, hvordan du kan genkende tegn på hacking.

Hvad skal jeg gøre, hvis min mail er hacket?

Hvis du oplever nogle af disse tegn, er det tid til at søge hacket mail hjælp. Her er nogle trin, du kan tage:

  • Skift dit kodeord: Det første, du skal gøre, er at skifte dit kodeord. Det er vigtigt at vælge et stærkt kodeord, der ikke er let at gætte.
  • Kør en virus scanning: Det er en god idé at køre en virus scanning på din computer for at sikre, at der ikke er nogen skadelig software, der har givet hackere adgang til din mail.
  • Tjek dine emailindstillinger: Hackere kan have ændret dine indstillinger, så det er en god idé at tjekke dem. Sørg for, at der ikke er tilføjet nogen ukendte emailadresser til din konto.
  • Opdater din software: Sørg for, at al din software er opdateret. Ældre versioner af software kan have sikkerhedshuller, som hackere kan udnytte.

Forebyggelse er bedre end helbredelse

Selvom det er vigtigt at vide, hvad man skal gøre, hvis ens mail bliver hacket, er det endnu bedre at forebygge det. Her kan du finde information om forskellige sikkerhedspakker, der kan hjælpe dig med at beskytte din mail og andre online konti.

Kundeservice

Hvis du har brug for yderligere hjælp, kan du kontakte vores kundeservice. Vi er her for at hjælpe dig med at sikre dine online konti og beskytte dig mod hacking.

At have sin mail hacket kan være en skræmmende oplevelse, men ved at følge disse trin kan du tage kontrol over situationen. Husk, at forebyggelse er den bedste form for beskyttelse.

Virus på telefonen - Hvad gør jeg?

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

Har jeg virus på mobilen?
Er du bekymret for, om du har virus på mobilen? Det er muligt, at du gør, hvis din telefon viser uventet adfærd, såsom nedsat ydeevne, uønskede pop-up-reklamer, eller hvis batteriet drænes hurtigere end normalt.
Virusser på mobiltelefoner kan være lige så skadelige som dem, der inficerer computere.

Læs indlæg

Min Facebook er blevet hacket - Hvad skal jeg gøre?

Indlæg af: Oscar Hedeby Iversen

"Min Facebook er blevet hacket." Det er en sætning, der kan sende kuldegysninger ned ad ryggen på enhver bruger. Det er en skræmmende oplevelse at finde ud af, at din Facebook er blevet overtaget, at du er blevet hacket på Messenger, og at dine private oplysninger nu er i andres hænder. Det er vigtigt at handle hurtigt for at minimere skaden.

Læs indlæg

Min Instagram er hacket - Hvad skal jeg gøre?

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

Frygter du at din Instagram er blevet hacket? Dette kan være en skræmmende oplevelse, især når du ikke kan logge på Instagram og har brug for hjælp. 
Her på Safe arbejder vi med at forstå, hvordan hacking foregår og hjælpe folk med at genvinde adgangen til deres konti.

Læs indlæg

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen