fbpx Er din telefon overvåget? Alt du skal vide om pegasus spyware | Safe Gå til hovedindhold
Tilbage til oversigt

Er din telefon overvåget? Alt du skal vide om pegasus spyware

Udgivet:

I denne æra af digital revolution, er cybertrusler blevet en del af vores hverdag. Pegasus spyware er en af de mest avancerede trusler vi står overfor. I denne artikel vil vi forklare, hvad Pegasus spyware er, hvordan du kan finde ud af, om din telefon er inficeret, og hvem der har skabt det.

En blå pegasus i computerstil

Hvad er Pegasus spyware?

Pegasus spyware er et meget sofistikeret software designet til at infiltrere smartphones og stjæle information. Det er i stand til at inficere både Android og iOS enheder og kan skjule sig selv uden at give synlige tegn på dens tilstedeværelse. Hvis din telefon er inficeret, kan Pegasus overvåge dine samtaler, læse dine beskeder, stjæle dine billeder, og meget mere. For at lære mere om spyware generelt, besøg vores side: Hvad er Spyware?

Hvad er et zero-click attack?

Et zero-click attack er en form for cyberangreb, hvor offeret ikke behøver at foretage sig noget for at udløse angrebet. Traditionelt set kræver de fleste cyberangreb en form for interaktion fra offeret, såsom at klikke på et ondsindet link eller åbne en inficeret fil. Men med et zero-click attack, kan angriberen udnytte sårbarheder i software eller apps, ofte i baggrunden, uden offerets viden. Dette gør dem særligt farlige, fordi de er sværere at opdage og undgå. Pegasus spyware er et eksempel på en trussel, der kan leveres gennem et zero-click attack, hvor spyware kan installeres på en brugers telefon uden brugerens interaktion, blot ved at modtage en uskyldig besked eller et opkald.

Hvordan finder jeg ud af, om min telefon er inficeret?

Hvis du er en almindelig person, er det usandsynligt, at din telefon er inficeret med Pegasus spyware. Det skyldes, at hver licens til Pegasus er prohibitivt dyr. Men hvis du har et højprofil mål, såsom en politiker, en kendt journalist eller politisk aktivist, er der en chance for, at Pegasus sporer dig. Desværre er der ingen tydelige tegn, der indikerer, at din telefon er hacket, som kan hjælpe dig med at opdage det. Hvis du oplever nogle problemer, anbefaler vi, at du kontakter vores Kundeservice for yderligere hjælp. Du kan også beskytte din telefon mod infektion ved hjælp af vores sikkerhedspakker.

Hvem har lavet Pegasus spyware?

Pegasus spyware blev skabt af det israelske firma NSO Group. De har specialiseret sig i at skabe software til overvågning, og har solgt Pegasus til mange regeringer rundt om i verden. Desværre er der blevet rapporteret mange tilfælde, hvor Pegasus er blevet brugt til ulovlig aflytning af telefoner af journalister, aktivister, og endda statsoverhoveder.

NSO og Pegasus Spyware

NSO Group, skaberne af Pegasus spyware, har fået international opmærksomhed på grund af deres salg af dette kraftfulde overvågningsværktøj. Mange kritikere har rejst bekymringer over, hvordan Pegasus bruges af regeringer til at krænke borgernes privatliv. NSO har dog forsvarer deres produkt, og siger, at det kun er beregnet til at hjælpe regeringer med at bekæmpe terrorisme og kriminalitet.

I vores moderne, digitaliserede verden er det vigtigt at forstå de trusler, vi står overfor. Pegasus spyware er en alvorlig trussel, der kan give angribere fuld adgang til din telefon. For at beskytte dig selv, anbefaler vi, at du tager dig tid til at lære om disse trusler, og at du benytter vores Sikkerhedspakker. Og hvis du nogensinde er i tvivl, er vores Kundeservice altid klar til at hjælpe.

For mere information om, hvordan du kan beskytte dig selv mod cybertrusler, kan du læse vores artikel Hvad er Malware, og sådan undgår du at få det.

Virus på telefonen - Hvad gør jeg?

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

Har jeg virus på mobilen?
Er du bekymret for, om du har virus på mobilen? Det er muligt, at du gør, hvis din telefon viser uventet adfærd, såsom nedsat ydeevne, uønskede pop-up-reklamer, eller hvis batteriet drænes hurtigere end normalt.
Virusser på mobiltelefoner kan være lige så skadelige som dem, der inficerer computere.

Læs indlæg

10 sikkerhedsråd til en sikker 2024

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

I 2024 står vi over for en stadig mere kompleks og udfordrende digitalt landskab, hvor nye teknologier, smarte enheder og avancerede cybertrusler bliver en integreret del af vores daglige liv. I denne blog vil vi dykke ned i de 10 vigtigste sikkerhedsråd, der er designet til at beskytte din digitale tilstedeværelse.

Læs indlæg

Hacket på Messenger - Din guide til, at genvinde kontrollen

Indlæg af: Gabriel Back

Er dit Messenger blevet hacket? Det kan være en skræmmende oplevelse, men fortvivl ikke. Denne guide er skræddersyet til at hjælpe dig med at navigere gennem processen og genvinde kontrollen over din Messenger-konto.

Læs indlæg

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen