fbpx Sikker vejledning til mail: Få svar på alle dine spørgsmål om mail | Safe Gå til hovedindhold
Tilbage til oversigt

Sikker vejledning til mail: Få svar på alle dine spørgsmål om mail

Udgivet:

At håndtere mails kan nogle gange være en forvirrende opgave, især når det kommer til at forstå visse udtryk eller hvordan man udfører bestemte handlinger. I denne guide vil vi gennemgå forskellige aspekter af mail, lige fra hvad ccl, til hvordan man laver en ny mail, hvordan sender man sikker mail, hvad er maildrop, og hvorfor kan jeg ikke sende mail.

En blå postkasse

Hvad betyder cc i mail

'CC' står for 'Carbon Copy'. Når du cc'er nogen på en mail, betyder det, at du sender dem en kopi af mailen. Den primære modtager af mailen kan se, at du også har sendt mailen til de personer, du har cc'et. Det er en praktisk funktion, når du vil holde flere personer informeret uden nødvendigvis at forvente et svar fra dem.

Hvordan laver man en ny mail

At oprette en ny mail er en ret ligetil proces, men kan variere lidt afhængig af din mailudbyder. Generelt skal du først logge ind på din mailkonto, klikke på knappen 'Ny', 'Skriv' eller noget lignende, indtaste modtagerens mailadresse, dit emne og din besked, og til sidst klikke på 'Send'. Du kan finde mere detaljerede vejledninger på din mailudbyders hjælpesider, såsom kundeservice.

Hvordan sender man sikker mail

At sende en sikker mail er afgørende for at beskytte dine personlige oplysninger. En måde at gøre dette på er ved at bruge kryptering. En udførlig vejledning om, hvordan du sender krypteret mail, kan findes på vores blog. En anden måde at sikre, at dine mails er sikre, er ved at bruge en stærk adgangskode og to faktor autentificeringer på din mailkonto.

Hvad er Mail Drop

Mail Drop er en funktion, der gør det muligt at sende store filer via mail. Hvis en fil er for stor til at sende som en almindelig vedhæftet fil, kan du bruge Mail Drop til at uploade filen til skyen og derefter sende en downloadlink til modtageren.

Hvorfor kan jeg ikke sende mail

Der kan være flere årsager til, at du ikke kan sende mail. Det kan være et midlertidigt problem med din mailudbyder, en fejl i dine indstillinger, eller et problem med din internetforbindelse. Hvis problemet vedvarer, kan du gå til vores  hjælpeside eller kontakte din udbyders support.

Det er også vigtigt at vide, hvordan man blokerer en mail, hvis du bliver oversvømmet med uønskede mails, og hvordan du beskytter din mail mod spam og hacking. Du kan lære mere om dette i vores blogindlæg og vores guide.

 

Håndtering af emails kan være udfordrende, men ved at lære om forskellige aspekter og funktioner kan du gøre processen mere sikker og effektiv. Vær ikke bange for at søge hjælp og rådgivning, når du har brug for det. Du er ikke alene, og der er mange ressourcer til rådighed for at hjælpe dig med at navigere i verden af mails.

Virus på telefonen - Hvad gør jeg?

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

Har jeg virus på mobilen?
Er du bekymret for, om du har virus på mobilen? Det er muligt, at du gør, hvis din telefon viser uventet adfærd, såsom nedsat ydeevne, uønskede pop-up-reklamer, eller hvis batteriet drænes hurtigere end normalt.
Virusser på mobiltelefoner kan være lige så skadelige som dem, der inficerer computere.

Læs indlæg

Min Facebook er blevet hacket - Hvad skal jeg gøre?

Indlæg af: Oscar Hedeby Iversen

"Min Facebook er blevet hacket." Det er en sætning, der kan sende kuldegysninger ned ad ryggen på enhver bruger. Det er en skræmmende oplevelse at finde ud af, at din Facebook er blevet overtaget, at du er blevet hacket på Messenger, og at dine private oplysninger nu er i andres hænder. Det er vigtigt at handle hurtigt for at minimere skaden.

Læs indlæg

10 sikkerhedsråd til en sikker 2024

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

I 2024 står vi over for en stadig mere kompleks og udfordrende digitalt landskab, hvor nye teknologier, smarte enheder og avancerede cybertrusler bliver en integreret del af vores daglige liv. I denne blog vil vi dykke ned i de 10 vigtigste sikkerhedsråd, der er designet til at beskytte din digitale tilstedeværelse.

Læs indlæg

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen