fbpx Hvor sikker er kontaktløs egentligt? - En dybdegående sikkerhedsanalyse | Safe Gå til hovedindhold
Tilbage til oversigt

Hvor sikker er kontaktløs egentligt? - En dybdegående sikkerhedsanalyse

Udgivet:

Det korte svar er ikke særlig sikker. Selvom størstedelen af penge stjålet over kontaktløs bliver overført fra offer til kriminel uden offeret er i besiddelse af sit kort, så er det også muligt at hente kortoplysningerne fra et kontaktløst kort op til 1,5 meter væk.

Hvor udbredt er svindel med kontaktløse kort egentlig?

I England fandt man at var der 2739 rapporter af svindel i 2018 til en værdi af 1.8 millioner pund eller lige under 15 millioner danske kroner. Dette er en stigning på 1299 i forhold til 2017, hvor der kun var 1440 rapporter af svindel, der kun endte i lige under 6 millioner stjålne kroner.

I gennemsnit blev der stjålet mellem 700 kr og 5000 kr ad gangen, men den største sag endte på over 3 millioner kroner. Det store sving skyldes måden tyven stjæler pengene, ved bare at lave relative små køb på omkring 200 kr, så kan svindleren lave mange indkøb på et kort, der skal dog mere sofistikerede teknikker i brug hvis han skal nå op på mere end et par tusinde kroner.

Sofistikerede hackere kan ved at lave små kraftige RFID-læsere hente dine kortoplysninger, f.eks. hæver penge. Derefter kan de lave køb online og sælge de købte produkter for en fortjeneste.

Hvad kan man så gøre?

Med den stigning man ser i dag så tænker du sikkert at der er massere man kan gøre for at stoppe denne slags fusk, dette er desværre ikke tilfældet. Der findes punge af aluminium eller med metal i forret, der stopper forbindelsen til RFID-chippen i dit kort. Dette beskytter dig kun imod den slags svindel, hvor du stadig har kortet når de stjæler dine informationer. I det du tager dit kort ud af pungen så er du igen i fare for at få stjålet dit data.

Hvad gør man hvis man er blevet bestjålet?

Det bedste man kan gøre hvis man opdager at nogen har stjålet dine kortoplysninger er at kontakte din bank og få lukket dit kort. De fleste banker har en døgntelefon du kan kontakte eller en online portal hvorfra kort kan spærres.

Konsekvenserne af økonomisk svindel på internettet

Økonomisk svindel på internettet er et voksende problem, der har vidtrækkende konsekvenser for både enkeltpersoner og samfundet som helhed. Her er nogle af de vigtigste konsekvenser:

  1. Økonomisk tab: Den mest umiddelbare konsekvens er det økonomiske tab, som ofrene lider. Dette kan variere fra mindre beløb til livsbesparelser, afhængigt af svindelens omfang. For virksomheder kan det betyde tab af millioner eller endda milliarder af kroner.
  2. Mental sundhed: Ofre for økonomisk svindel kan opleve betydelig stress, angst og depression. Følelsen af at være blevet bedraget kan også føre til skam og skyld, hvilket kan forværre de psykologiske effekter.

For at bekæmpe økonomisk svindel på internettet er det vigtigt med både forebyggelse og håndhævelse. Dette kan omfatte bedre uddannelse af offentligheden om risiciene, stærkere sikkerhedsforanstaltninger fra virksomhedernes side, og effektiv retshåndhævelse for at finde og straffe svindlere.


 

Hos Safe leverer vi hele pakken.

Digital sikkerhed er en jungle at navigere i, men sådan behøver det ikke at være. Hos Safe går vi ind for 1. klasse service og support og derfor kommer vi selvfølgelig hjem til dig og hjælper når teknikken driller.

Tag vores sikkerhedstest og find ud af præcis hvordan vi kan hjælpe dig.

Virus på telefonen - Hvad gør jeg?

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

Har jeg virus på mobilen?
Er du bekymret for, om du har virus på mobilen? Det er muligt, at du gør, hvis din telefon viser uventet adfærd, såsom nedsat ydeevne, uønskede pop-up-reklamer, eller hvis batteriet drænes hurtigere end normalt.
Virusser på mobiltelefoner kan være lige så skadelige som dem, der inficerer computere.

Læs indlæg

10 sikkerhedsråd til en sikker 2024

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

I 2024 står vi over for en stadig mere kompleks og udfordrende digitalt landskab, hvor nye teknologier, smarte enheder og avancerede cybertrusler bliver en integreret del af vores daglige liv. I denne blog vil vi dykke ned i de 10 vigtigste sikkerhedsråd, der er designet til at beskytte din digitale tilstedeværelse.

Læs indlæg

Hacket på Messenger - Din guide til, at genvinde kontrollen

Indlæg af: Gabriel Back

Er dit Messenger blevet hacket? Det kan være en skræmmende oplevelse, men fortvivl ikke. Denne guide er skræddersyet til at hjælpe dig med at navigere gennem processen og genvinde kontrollen over din Messenger-konto.

Læs indlæg

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen