fbpx Hvor sikker er kontaktløs egentligt? | Safe Gå til hovedindhold
Tilbage til oversigt

Hvor sikker er kontaktløs egentligt?

Udgivet:

Det korte svar er ikke særlig sikker. Selvom størstedelen af penge stjålet over kontaktløs bliver overført fra offer til kriminel uden offeret er i besiddelse af sit kort, så er det også muligt at hente kortoplysningerne fra et kontaktløst kort op til 1,5 meter væk.

Hvor udbredt er svindel med kontaktløse kort egentlig?

I England fandt man at var der 2739 rapporter af svindel i 2018 til en værdi af 1.8 millioner pund eller lige under 15 millioner danske kroner. Dette er en stigning på 1299 i forhold til 2017, hvor der kun var 1440 rapporter af svindel, der kun endte i lige under 6 millioner stjålne kroner.

I gennemsnit blev der stjålet mellem 700 kr og 5000 kr ad gangen, men den største sag endte på over 3 millioner kroner. Det store sving skyldes måden tyven stjæler pengene, ved bare at lave relative små køb på omkring 200 kr, så kan svindleren lave mange indkøb på et kort, der skal dog mere sofistikerede teknikker i brug hvis han skal nå op på mere end et par tusinde kroner.

Sofistikerede hackere kan ved at lave små kraftige RFID-læsere hente dine kortoplysninger, f.eks. hæver penge. Derefter kan de lave køb online og sælge de købte produkter for en fortjeneste.

Hvad kan man så gøre?

Med den stigning man ser i dag så tænker du sikkert at der er massere man kan gøre for at stoppe denne slags fusk, dette er desværre ikke tilfældet. Der findes punge af aluminium eller med metal i forret, der stopper forbindelsen til RFID-chippen i dit kort. Dette beskytter dig kun imod den slags svindel, hvor du stadig har kortet når de stjæler dine informationer. I det du tager dit kort ud af pungen så er du igen i fare for at få stjålet dit data.

Hvad gør man hvis man er blevet bestjålet?

Det bedste man kan gøre hvis man opdager at nogen har stjålet dine kortoplysninger er at kontakte din bank og få lukket dit kort. De fleste banker har en døgntelefon du kan kontakte eller en online portal hvorfra kort kan spærres.

Hos We Are Safe leverer vi hele pakken.

Digital sikkerhed er en jungle at navigere i, men sådan behøver det ikke at være. Hos Safe går vi ind for 1. klasse service og support og derfor kommer vi selvfølgelig hjem til dig og hjælper når teknikken driller.

Tag vores sikkerhedstest og find ud af præcis hvordan vi kan hjælpe dig.

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen