fbpx Cybersikkerhed i hverdagen: Enkle tips til bedre personlig datasikkerhed | Safe Gå til hovedindhold
Tilbage til oversigt

Cybersikkerhed i hverdagen: Enkle tips til bedre personlig datasikkerhed

Udgivet:

I en tid, hvor vores digitale liv bliver stadig mere integreret med den fysiske verden, er det essentielt at tage ansvar for vores personlige datasikkerhed. Dette blogindlæg er dedikeret til at give dig enkle, men effektive, tips til at styrke din cybersikkerhed i dagligdagen.

Illustration med cybersikkerhedssymboler i dagligdags genstande. En hængelås på en smartphoneskærm, et skjold på en bærbar computer, kuverter med digitale låse og binærkode i baggrunden. Stilen er moderne og digital, og viser cybersikkerhed integreret i teknologi.

12 gode råd til digital sikkerhed i hverdagen

To-Faktor Autentificering (2FA)

Aktiver 2FA på alle dine konti, der tilbyder det. Dette tilføjer et ekstra lag af sikkerhed, da det kræver en sekundær kode, som sendes til din telefon eller genereres af en app, for at få adgang til din konto.

Opdatering af software

Hold dit operativsystem og alle dine apps opdateret. Softwareopdateringer inkluderer ofte sikkerhedsrettelser for kendte sårbarheder, der kan udnyttes af angribere.

Sikkerhedssoftware

Investér i god antivirus- og anti-malware-software. Dette kan hjælpe med at forhindre, opdage og fjerne ondsindet software, der kan kompromittere dine personlige data.

Sikkerhedsaudit af online konti

Gennemgå dine online konti sikkerhedsindstillinger regelmæssigt. Sørg for, at dine privatlivsindstillinger er sat korrekt, og at du kun deler det, du har intention om at dele.

Oplysning om phishing-forsøg

Bliv bekendt med, hvordan phishing-angreb ser ud, og hvordan de fungerer. Vær kritisk overfor links og vedhæftede filer i mails, især fra ukendte afsendere.

Sikker internetforbindelse

Brug altid en sikker internetforbindelse. Undgå at bruge offentlige Wi-Fi-netværk til følsomme aktiviteter, og overvej at bruge en VPN for at kryptere din internettrafik.

Beskyttelse af følsomme data

Vær ekstra forsigtig, når du deler følsomme data som finansielle oplysninger, CPR-numre eller adresser. Del kun disse data på sikre platforme, og kun når det er absolut nødvendigt. Vil du blive klogere på datalæk? Så kan du læse vores dybgående blogopslag her, og lære mere om hvordan du kan beskytte dine data, samt hvad du skal gøre, hvis du udsat for datalæk

Sikker brug af sociale medier

Vær bevidst om de oplysninger, du deler på sociale medier. Juster dine privatlivsindstillinger for at kontrollere, hvem der kan se dine oplysninger, og tænk over indvirkningen af de oplysninger, du deler.

Sikkerhedsbackups

Opret regelmæssige sikkerhedskopier af dine vigtige data. Dette sikrer, at du kan gendanne dine data i tilfælde af et cyberangreb eller hardwarefejl. Bliv klogere på Safes online backup her 

Opdatering af dine digitale fodspor

Vær proaktiv med at administrere dit digitale fodaftryk ved regelmæssigt at slette gamle konti og opdatere indstillinger på eksisterende konti. Dette kan reducere risikoen for dataindsamling og misbrug.

Fysisk sikkerhed for enheder

Beskyt dine fysiske enheder med adgangskoder eller biometrisk sikkerhed, og vær forsigtig med, hvor du efterlader dem. Tabte eller stjålne enheder kan være en let indgang for en cyberkriminel til dine personlige data.

Ved at integrere disse tips i din daglige rutine, kan du betydeligt forbedre din personlige cybersikkerhed og beskytte dig

Virus på telefonen - Hvad gør jeg?

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

Har jeg virus på mobilen?
Er du bekymret for, om du har virus på mobilen? Det er muligt, at du gør, hvis din telefon viser uventet adfærd, såsom nedsat ydeevne, uønskede pop-up-reklamer, eller hvis batteriet drænes hurtigere end normalt.
Virusser på mobiltelefoner kan være lige så skadelige som dem, der inficerer computere.

Læs indlæg

10 sikkerhedsråd til en sikker 2024

Indlæg af: Victoria Kærstrøm

I 2024 står vi over for en stadig mere kompleks og udfordrende digitalt landskab, hvor nye teknologier, smarte enheder og avancerede cybertrusler bliver en integreret del af vores daglige liv. I denne blog vil vi dykke ned i de 10 vigtigste sikkerhedsråd, der er designet til at beskytte din digitale tilstedeværelse.

Læs indlæg

Hacket på Messenger - Din guide til, at genvinde kontrollen

Indlæg af: Gabriel Back

Er dit Messenger blevet hacket? Det kan være en skræmmende oplevelse, men fortvivl ikke. Denne guide er skræddersyet til at hjælpe dig med at navigere gennem processen og genvinde kontrollen over din Messenger-konto.

Læs indlæg

Få en gratis sikkerhedstest

Har du styr på din digitale sikkerhed?
Tag testen